Secretarul general al NATO salută reformele realizate de Macedonia de Nord

S.I. Catalin |
Data publicării:

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a salutat luni reformele realizate de Macedonia de Nord în vederea aderării la Alianţa Nord-Atlantică în 2020, transmite Reuters.

,,Suntem pregătiţi să vă primim'', le-a spus Jens Stoltenberg jurnaliştilor după întâlnirea avută la Skopje cu premierul nord-macedonean Zoran Zaev.

Statele membre NATO au semnat în luna februarie un acord care îi permite fostei republici iugoslave să devină a 30-a membră a organizaţiei, după ce a soluţionat o dispută de lungă durată cu Grecia privind denumirea 'Macedonia'. În mod obişnuit, procesul de ratificare durează un an.

''Este important să lăudăm Macedonia de Nord pentru reformele pe care le-a implementat'', a adăugat Stoltenberg.

Până în anul 2024 Macedonia de Nord intenţionează să crească ponderea cheltuielilor pentru apărare la 2% din PIB, faţă de 1% în prezent.

Alte trei foste republici iugoslave - Slovenia, Croaţia şi Muntenegru - au aderat deja la NATO, la fel ca alte ţări din regiune, precum România, Bulgaria şi Albania.

Rusia susţine că prin includerea ţărilor din Balcani, Alianţa Nord-Atlantică subminează securitatea în regiune.

Pe de altă parte, săptămâna trecută Comisia Europeană a recomandat oficial începerea negocierilor de aderare cu Macedonia de Nord.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel