Secretarul de stat Antony Blinken va vizita Ucraina. Desfăşurarea de trupe ruse, subiect pe agenda oficialului SUA

S.I. Catalin |
Data publicării:

Secretarul de stat american Antony Blinken va vizita Ucraina săptămâna viitoare, transmite Reuters, care aminteşte că vizita are loc în contextul relaţiilor tensionate dintre Rusia şi Ucraina.

Blinken a confirmat această deplasare într-un interviu acordat CBS News ce va fi difuzat duminică în cadrul programului "60 de minute".

Moscova a alarmat Kievul şi capitalele occidentale în luna aprilie prin masarea a numeroase forţe militare de-a lungul frontierei cu Ucraina, deşi săptămâna trecută a anunţat că a dispus retragerea unor trupe.

,,Există mai multe forţe masate la frontiera cu Ucraina decât oricând începând din 2014, când a avut loc de fapt invazia Rusiei" a afirmat Blinken într-un extras al interviului publicat de CBS, potrivit Agerpres.

Preşedintele american Joe Biden a comunicat direct preşedintelui rus Vladimir Putin îngrijorarea sa cu privire la această situaţie, precum şi angajamentul SUA faţă de integritatea teritorială a Ucrainei, a declarat miercuri pentru MSNBC consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan.

Rusia a declarat că masarea trupelor sale la graniţa cu Ucraina face parte din exerciţiile organizate ca răspuns la ceea ce a calificat ca fiind un comportament ameninţător al NATO.

"Nu vă pot spune că ştim intenţiile domnului Putin. Există o mulţime de lucruri pe care el ar putea să le facă sau să aleagă să nu le facă", a declarat Blinken pentru CBS.

"Ceea ce am văzut în ultimele zile este aparent o decizie de a retrage o parte din acele forţe şi am văzut că unele dintre ele încep să se retragă", a adăugat şeful diplomaţiei americane.

Relaţiile dintre Moscova şi Kiev s-au înrăutăţit după anexarea în 2014 a peninsulei Crimeea de către Rusia, care a susţinut o insurgenţă separatistă pro-rusă în estul Ucrainei. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel