Secretarul de stat Antony Blinken: SUA sunt 'profund îngrijorate' de arestarea lui Navalnîi. Se evaluează eventuale măsuri contra Rusiei

Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken. Sursă foto: Antony Blinken Facebook
Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken. Sursă foto: Antony Blinken Facebook

Secretarul de stat Antony Blinken a declarat miercuri că Statele Unite sunt 'profund îngrijorate' în legătură cu liderul opoziţiei ruse Alexei Navalnîi, aflat în arest la Moscova, şi că sunt luate în considerare acţiuni de răspuns la detenţia acestuia.

'Avem o profundă îngrijorare pentru siguranţa şi securitatea domnului Navalnîi, iar concluzia mai amplă este aceea că vocea lui este vocea multor, multor, multor ruşi şi ar trebui să fie auzită, nu înfundată', a adăugat Blinken, care a precizat că nu exclude nicio acţiune specifică pe care Statele Unite ar putea să o adopte ca răspuns, informează Reuters, citat de Agerpres.

Antony Blinken a afirmat în cadrul primului său briefing de presă că administraţia Biden examinează modalităţile de răspuns la acţiunile Rusiei, precum presupusa utilizare a armelor chimice într-un atac asupra lui Navalnîi, atacul cibernetic masiv care a vizat sisteme ale executivului american şi companii private, un presupus proiect al serviciilor militare de informaţii vizând acordarea de recompense militanţilor asociaţi cu talibanii din Afganistan pentru uciderea de soldaţi americani, precum şi amestecul în alegerile din SUA.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel