Oficial din Consiliul de Securitate al Ucrainei: 14 generali din Armata rusă îl susțin pe Prigojin

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
General rus
General rus

Cel puțin 14 generali ruși îl susțin pe fondatorul Wagner Evgheni Prigojin și nu vor să-l urmeze pe dictatorul rus Putin, a declarat Secretarul Consiliul de Securitate al Ucrainei, Oleksii Danilov.

Potrivit lui Danilov, taberele sunt împărțite în rândul ofițerilor superiori din Armata rusă. Într-un comentariu pentru Reuters, Danilov susține că în rândurile armatei ruse există ”mulți comandanți care simpatizează cu Wagner și nu vor să-l urmeze pe Putin”.

Danilov a adăugat că știe despre 14 generali ruși care îl susțin pe Prigojin.  

Publicația notează că nu a putut confirma sau infirma cuvintele lui Danilov. În același timp, jurnaliștii Reuters au discutat cu ruși care au fost martori la revolta mercenarilor Wagner – publicația scrie că oamenii îl susțin pe Prigojin.

În special, locuitorii orașului rus Bogucear (din regiune Voronej), care se află pe autostrada M-4 în direcția Moscova și unde este staționată o unitate militară rusă, au spus că armata nu a opus nicio rezistență „wagnerienilor” și că un număr semnificativ de oameni din oraș, inclusiv personalul militar, simpatizau cu rebelii.

Reuters scrie că o femeie a spus despre Prigojin: „Pe cine altcineva ar trebui să sprijinim? Măcar o persoană demnă căruia nu i-a fost frică”.

Un alt locuitor a mai spus că Wagner are un sprijin larg în oraș și că mulți dintre luptătorii lui Wagner sunt din Bogucear. Locuitorul a subliniat că „toți sunt prieteni”.

Intervenția lui Danilov vine pe fondul declarațiilor Kremlinului care, prin vocea purtătorului de cubânt al lui Vladimir Putin, a recunoscut că președintele rus s-a întâlnit cu Evgheni Prigojin la 5 zile după revolta Wagner. Conversația ar fi durat aproape 3 ore, iar Prigojin i-a prezentat se pare lui Putin versiunea lui asupra evenimentelor și au subliniat că mluptătorii Wagner „sunt susținători și soldați devotați ai șefului statului”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel