Secretarul britanic al apărării va efectua o vizită în Serbia

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:
Sursă foto: Ministerul Apărării de la Belgrad
Sursă foto: Ministerul Apărării de la Belgrad

Ministerul Apărării de la Belgrad a informat, pe 18 mai, că ”a fost anunțată prima vizită, în Serbia, a secretarului apărării al Regatului Unit.”

Vicepremierul și ministru al apărării Serbiei, Nebojša Stefanović, s-a întâlnit, marți, la Belgrad, cu directorul unității britanice însărcinată cu politica de securitate euro-atlantică (Euro-Atlantic Security Policy Unit), David Hogan-Hern.

Cu această ocazie, cei doi oficiali au discutat despre exercițiul multinațional „Platinum Wolf” care, se va desfășura, în cursul lunii iunie, pe teritoriul Serbiei și la care, vor participa 70 de militari britanici. În context, David Hogan-Hern a anunțat că secretarul apărării, Ben Wallace, intenționează să participe la ziua dedicată oaspeților distinși (distinguished visitors’ day) ai exercițiului.

În cadrul discuțiilor, Marea Britanie și-a confirmat decizia de a-și prelungi participarea la KFOR până în 2023 și de a-și crește numărul de militari din contingentul național. De asemenea, interlocutorii au subliniat importanța promovării cooperării economico-militare și au convenit că este nevoie de un dialog mai apropiat la nivel înalt.

În cadrul reuniunii, a fost subliniat faptul că Planul de cooperare militară dintre cele două țări și rezultatele consultărilor bilaterale privind politica de securitate și apărare au constituit o bază solidă pentru vizita pe care secretarul Ben Wallace o va face în Serbia.

În prezent, se observă o ușoară intensificare a activității diplomatice militare a Serbiei în raport cu statele membre NATO. La începutul lunii aprilie, ministrul sârb al apărării, Nebojša Stefanović, l-a invitat pe secretarul american al apărării, Lloyd Austin, să facă o vizită în Serbia și și-a exprimat speranța că un exercițiu militar bilateral va avea loc la începutul acestei veri.

De asemenea, în urmă cu o săptămână, Nebojša Stefanović a efectuat o vizită oficială în Spania, unde a declarat că dorește o intensificare a cooperării dintre cele două ministere ale apărării, ”în concordanță cu calitatea cooperării bilaterale din domeniile economic și pe probleme strategice în care, Spania oferă sprijin Serbiei, în special, în ceea ce privește Kosovo și Metohia.”

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel