Se schimbă liniile: Guvernul Ucrainei a înlocuit toți secretarii de stat din Ministerul apărării

Cabinetul de Miniștri (executivul ucrainean) a demis toți miniștrii adjuncți ai apărării (cu rang de secretar de stat). Secretarul general al ministerului a fost de asemenea demis, a declarat reprezentantul Cabinetului de Miniștri în Rada Supremă, Taras Melnichuk.

În urma deciziei Guvernului, au fost înlocuiți din funcțiile de miniștri adjuncți ai apărării: Volodimir Gavrilov, Rostislav Zamlinskii, Hanna Maliar, Denis Sharapov. În plus, Guvernul l-a demis și pe secretarul general din Ministerul Apărării, Kostiantin Vașcenko.

De asemenea, Andrii Șevcenko a fost demis din funcția de viceministru al Apărării al Ucrainei pentru Integrare Europeană, iar Vitali Deinega din funcția de viceministru pentru Dezvoltare Digitală, Transformări Digitale și Digitalizare.

Surse de rang înalt ale UPravda din guvern spun că toți oficialii au scris cereri de demisie în mod voluntar după solicitarea lui Rustem Umerov. În prezent sunt în desfășurare consultări cu privire la candidații la funcția de viceminiștri ai apărării.

 

Schimbările au început la începutul lunii septembrie, odată cu înlocuirea ministrului Apărării

 

Rada Supremă a susținut demisia fostului ministru al Apărării Oleksii Reznikov pe 5 septembrie. Reznikov ocupa această funcție din 4 noiembrie 2021. 

Conform legislației, după demiterea ministrului trebuie revocați și adjuncții acestuia.

În aceeași zi, parlamentarii l-au demis pe Rustam Umierov din funcția de șef al Fondului Proprietății de Stat, iar a doua zi i- au susținut candidatura pentru postul de ministru al apărării.

Pe 7 septembrie, Zelenski l-a prezentat pe Umerov personalului Ministerului Apărării , iar mai târziu l-a prezentat Consiliului Național de Securitate și Apărare, precum și Statului Major al Comandantului-Șef Suprem.

Citește și: Prioritățile lui Rustem Umerov, noul ministrul al Apărării din Ucraina: Toleranță zero pentru corupție și start infrastructurii de F-16

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel