Se pregătește ceva? Ministrul rus al apărării s-a întâlnit cu conducerea trupelor implicate în conflictul din Ucraina

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Serghei Șoigu
Serghei Șoigu

Ministerul rus al Apărării a anunțat că, pe 05.05.2023, ministrul Serghei Șoigu, a vizitat Statul major al Grupării întrunite de trupe participante la războiul din Ucraina, așa-numita “operație militară specială”, unde s-a întâlnit cu conducerea acesteia.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Interfax, cu această ocazie, ministrul a audiat rapoarte ale adjuncților săi, precum și ale comandanților grupărilor de trupe cu privire la situația actuală din zonele de responsabilitate și la planurile de acțiuni viitoare.

De asemenea, Serghei Șoigu s-a deplasat în Regiunea Militară Sud, unde a inspectat pregătirea echipamentelor militare și a armelor care urmează să fie trimise unităților Forțelor Armate ale Federației Ruse din zonele ”operației militare speciale”, așa cum numește Moscova războiul din Ucraina, pentru îndeplinirea misiunilor potrivit destinației.

Adjunctul ministrului rus al apărării, general colonel Alexei Kuzmenkov, care este responsabil cu logistica Forțelor Armate ale Federației Ruse, i-a prezentat generalului de armată Serghei Șoigu noile loturi de tancuri moderne, vehicule blindate de luptă, echipamente speciale și vehicule furnizate de întreprinderile din cadrul Complexului Militar Industrial pentru a fi livrate grupărilor de trupe rusești.

Ulterior, ministrul Șoigu a inspectat şi o bază de depozitare şi reparare a armelor şi echipamentelor militare retrase din zonele de luptă.

Alexei Kuzmenkov i-a raportat ministrului că unitățile de reparații ale Forțelor Armate ruse, împreună cu echipele întreprinderilor din industria rusă de apărare, lucrează non-stop la restaurarea echipamentelor militare, care sunt  retrimise imediat către unitățile din zonele de război din Ucraina.

Ministrul rus al apărării i-a cerut generalului-colonel Alexei Kuzmenkov să țină sub control special problemele aprovizionării continue și ritmice a trupelor din zonele de război din Ucraina cu toate armele și echipamentele militare necesare.

Comentariul autorului: Probabil că deplasările ministrului rus al apărării au legătură cu pregătirea unui răspuns al părții ruse la atacurile cu drone asupra Kremlinului din urmă cu câteva zile.

Este posibil ca acesta să includă atât lovituri punctuale cu rachete asupra unor obiective de pe teritoriul Ucrainei, dar și declanșarea unor acțiuni ofensive de amploare în diverse regiuni.

După cum este cunoscut, liderii ruși au anunțat că își rezervă dreptul de reacționa dur, la momentul oportun, la ceea ce au considerat a fi “o tentativă de asasinare a președintelui Vladimir Putin”

Surse: mil.ru, militarynews.ru, tvzvezda.ru.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel