”Se poate transforma într-un mare război”. Avertisment din partea șefului NATO: Războiul din Ucraina poate scăpa cu ușurință de sub control

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Lucrăm pentru a evita acest lucru, a spus Jens Stoltenberg.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat că războiul din Ucraina „ar putea scăpa de sub control, se poate răspândi în Europa și, astfel, se poate transforma într-un război între Rusia și NATO”, care va afecta întregul continent, transmite AP.

”Dacă lucrurile merg într-o direcție greșită, s-ar putea să meargă foarte prost”, a spus el postului de stat norvegian NRK.

”În Ucraina se poartă un război teribil. De asemenea, este un război care se poate transforma într-un mare război între NATO și Rusia. Lucrăm pentru a evita asta”, a spus el.

 

Escaladarea este o posibilitate reală

 

Fostul premier norvegian a adăugat că nu există nicio îndoială că există posibilitatea unui „mare război”, spunând că este important să se evite un conflict care implică mai multe țări din Europa.

„Lumea a avansat în ultimele decenii. NATO este acum cea mai puternică versiune din ultimii ani. Și nu în ultimul rând, există Putin care a subestimat capacitatea noastră de a ne apăra și a ne proteja reciproc. Atâta timp cât facem asta, suntem în siguranță”, a concluzionat Stoltenberg.

Kremlinul a acuzat în repetate rânduri țările membre NATO că au ales părți în conflict pentru că trimit arme Ucrainei, antrenează soldați ucraineni și împărtășesc informații militare cu Kievul.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat vineri, în capitala Kârgâzstan, Bișkek, că orice țară care îndrăznește să atace Rusia cu arme nucleare va fi ștearsă de pe fața pământului.

Putin, care participă la summitul Uniunii Economice Eurasiatice (EEU) din Kârgâzstan, a declarat că Rusia nu are un mandat de a lansa o primă lovitură nucleară preventivă, spre deosebire de Statele Unite, dar că armele hipersonice avansate ale Rusiei vor asigura că Rusia poate răspunde cu forță, dacă vreodată vor fi atacate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel