Se întâmplă în România. Un încărcător de pistol Beretta și cartușe au fost furate chiar din sediul Poliției

Autoritățile din Giurgiu sunt în alertă după ce a fost furată muniție dintr-un sediu de Poliție. E vorba de un încărcător de pistol Beretta și cartușe care au dispărut de sub ochii polițiștilor.

Un ofițer de serviciu de la Poliția Mihăilești a observat dispariția încărcătorului și i-a anunțat pe șefii săi, potrivit postului de televiziune Realitatea Plus. Ultima dată rastelul fusese verificat cu câteva zile înainte de sfârșitul anului, chiar înainte de Crăciun.

Sursa citată precizează că se investighează dacă muniția s-a pierdut sau a fost furată. Ambele cazuri sunt însă la fel de grave.

Se pare că ar fi vorba de un încărcător de pistol Beretta care a dispărut din sediul Poliției Mihăilești și cartușe de 9 mm.

IPJ Giurgiu și IGPR au deschis o anchetă, mai precizează sursa citată.

Amintim că în vara anului 2020, fostul ministru al Afacerilor Interne Marcel Vela anunța că Poliția Română se dotează cu armament nou - pistoale Beretta de ultimă generație.

„Această tehnică nouă (...) este un prim pas, un început, toţi colegii dumneavoastră de la Ordine Publică, Poliţie Rutieră vor fi dotaţi cu armament de ultimă generaţie", spunea la vremea respectivă Marcel Vela.

Fostul ministrul preciza atunci că preţul de achiziţie a unui pistol Beretta este de 1.940 de lei cu TVA.

,,Asta înseamnă (...) în jur de 400 de euro cu tot cu TVA, un pistol Beretta ultimă generaţie, cu toate accesoriile pe care le are, faţă de preţul de piaţă de 700 - 800 - 1.000 - 1.000 şi de euro”, mai anunța Vela.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel