Se ascute lupta la vârf. Kremlinul vrea să se descotorosească de Wagner și caută alte companii de mercenari care să preia efortul de luptă - informațiile britanice

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Potrivit informațiilor militare britanice, armata rusă caută probabil să elimine grupul Wagner din rolul de luptă.

O „dispută la nivel înalt” între liderul său, Yevgheni Prigojin, și ministerul rus al apărării, a determinat armata tradițională să sponsorizeze companii militare private alternative, a declarat Ministerul Apărării britanic.

Se spune că Kremlinul consideră că pierderile mari din rândul mercenarilor companiilor private sunt mai acceptabile pentru publicul intern decât pierderile armatei ruse.

„Rusia caută probabil să sponsorizeze și să dezvolte companii militare private alternative pentru a înlocui în cele din urmă Wagner Group în rolul său important de luptă în Ucraina”, scrie pe Twitter ministerul apărării din Marea Britanie.

„Acest lucru se întâmplă în contextul unei dispute majore între Ministerul rus al Apărării și Grupul Wagner”

Prigojin a criticat constant conducerea militară ”tradițională” a Rusiei, încă de la începutul războiului, totul culminând cu scandalul sistării furnizării de muniție către grupul său, susține raportul Ministerului Britanic al Apărării.

Totuși, decidenții ruși au o problemă. În prezent, în ciuda dorinței liderilor militari de top de a o înlătura, nicio altă companie militară privată rusă nu se apropie în prezent de puterea de luptă a lui Wagner, au adăugat britanicii.

Pe lângă faptul că fac pierderile mai suportabile pentru societatea rusă, armatele private sunt mai flexibile, aspect care îngreunează mult eficacitatea armatei regulate.

Prin urmare, este probabil ca Rusia să încerce să-l înlocuiască pe Wagner cu un grup asupra căruia are mai mult control, mai degrabă decât să elibereze complet câmpul de luptă de companiile private, a declarat Ministerul Apărării britanic.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel