Scutul american antirachetă din Polonia prinde contur

DefenseRomania Team / 12 aug 2019 / 14:13

Cea mai nouă bază antirachetă a SUA din Redzikowo, Polonia va fi gata până la sfârșutul anului 2020. Aceasta va reprezenta baza pentru sistemul de apărare Aegis.

Situat în partea de nord-vest a Poloniei, sistemul de apărare a rachetelor terestre din cadrul Marinei este construit chiar în afara orașului Redzikowo și este rezultatul inițiativei din 2009, denumit Sitemul Adaptiv de Apărare European (EPAA).

EPAA reprezintă capacitatea de apărare împotriva rachetelor balistice pentru a apăra Europa împotriva amenințărilor provenite din afara zonei euro-atlantice.

Facilitatea de sprijin de la Redzikowo este o demonstrație tangibilă a angajamentului Statelor Unite pentru securitatea colectivă în Europa. Este cea mai nouă instalație a Marinei, prima instalație americană din Polonia. Tot aici își are sediul și Batalionul de protecție a forței NATO de la baza militară Redzikowo.

Sitemul Aegis Ashore de la Redzikowo este faza a III-a a Europei Phased Adaptive Approach și reprezintă contribuția națională voluntară a Statelor Unite la Apărarea NATO de rachetelor balistice. Aegis Ashore din Polonia extinde astfel capacitatea defensivă de protejare a teritoriilor, a populației și forțelor europene NATO de amenințările cu rachete balistice provenite din afara zonei euro-atlantice.

Sistemul este proiectat pentru a detecta, urmări, angaja și distruge rachetele balistice în zbor. Acesta folosește interceptorul Standard Missile-3 (SM-3), care nu poartă focos exploziv, pentru a intercepta și distruge o rachetă inamică, ciocnindu-se cu ea la viteză mare.

Vezi și: Baza de la Deveselu: NATO anunţă finalizarea actualizării tehnice a sistemului antibalistic american Aegis 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy