Zig-zag pe subiectul rachetelor Taurus: Șefa comisiei de apărare dă undă verde, Scholz ezită, Medvedev amenință cu lovituri asupra Germaniei

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Atacarea țintelor militare rusești, indiferent de proveniența armelor, îi este permisă Ucrainei de dreptul internațional, a explicat Marie-Agnes Strack-Zimmermann, șefa comisiei de apărare a Bundestagului.

 

În timp ce Scholz suflă și-n iaurt (deși Franța și UK au trimis deja arme similare Ucrainei) șefa comisiei de apărare, Marie-Agnes Strack-Zimmermann, s-a exprimat din nou în favoarea livrării în Ucraina a rachetelor cu rază lungă, fiind de părere că Taurus ar putea perturba logistica ocupanților.

„Legea internațională permite Ucrainei să atace ținte militare de pe teritoriul agresorului rus – indiferent de locul unde au fost fabricate aceste arme și cine le-a furnizat”, a spus șeful comitetului.

Marie-Agnes Strack-Zimmermanna mai menționat că a sosit momentul când acest drept trebuie exercitat și a cerut guvernului german să dea Ucrainei rachete cu rază lungă.

"Trebuie să livrăm Taurus imediat, pentru că, prin utilizarea țintită a rachetelor de croazieră, armata ucraineană poate perturba serios aprovizionarea Rusiei. Fiecare dintre noi ne cântărim acțiunile, dar ați prelungi suferința, ezitând prea mult", a spus, Strack-Zimmermann, comentând îndelungata ezitare a Berlinului cu privire la furnizarea de arme Ucrainei.

În tot acest timp, în Rusia , vicepreședintele Consiliului de Securitate, Medvedev visează din nou cu ochii deschiși și spune că fabricile germane ar deveni o „țintă legitimă” pentru Armata rusă dacă Germania va transfera rachete Taurus în Ucraina.

 

Epopeea transferului rachetelor germane Taurus în Ucraina

Racheta de croazieră TAURUS KEPD 350 lansată din aer este proiectată pentru a lovi ținte inamice aflate la o distanță de până la 500 km. Sursa Foto:MBDA.

Potrivit rapoartelor presei, Scholz pare să caute o soluție similară celei găsite în cazul tancurilor germane Leopard 2, a căror livrare a fost condiționată de Berlin de livrarea tancurilor americane Abrams. La fel și aici, Scholz se pare că dorește ca SUA să promită mai întâi că va furniza Ucrainei rachetele sale cu rază lungă ATACMS și abia atunci va fi de acord cu trimiterea Taurus. Cum însă Washingtonul nu a aprobat încă livrarea de ATACMS, cancelarul german rămâne ferm pe poziție și blochează transferul unor arme cu rază similară de acțiune.

Reacția lui Scholz este una cel puțin bizară. Cancelarul încă ezită, în ciuda faptului că rachetele Storm Shadow și Scalp britanice și franceze, care sunt ”analoagele” Taurus, sunt de mult timp în Ucraina. Oficialii germani au declarat reporterilor că guvernul de coaliție din trei partide din Germania a aprobat de mult furnizarea Taurului, dar cancelarul Olaf Scholz a fost cel care a blocat transferul.

În trecut, ministrul de finanțe Christian Lindner, precum și ministrul de externe Annalena Baerbock de la Partidul Verzilor, s-au pronunțat clar în favoarea livrării Taurus.

De asemenea, la începutul lunii septembrie, Strack-Zimmermann a făcut o declarație similară și a descris ezitarea partenerului său de coaliție Scholz ca fiind iresponsabilă.

Citește și: Scholz blochează transferul de rachete Taurus către Ucraina de teama ca Rusia să nu se simtă provocată

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel