Schimbare majoră de paradigmă: Israelul recunoaște în premieră că a folosit drone înarmate pentru a lovi obiective din Liban sau Siria

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Timp de foarte mulți ani Israelul nu a vorbit despre operațiunile militare și utilizarea dronelor pentru a lovi ținte ale grupărilor teroriste din Fâșia Gaza, Liban sau Siria.

De regulă forțele armate israeliene (IDF) sunt foarte prudente cu informațiile pe care le oferă presei cu privire la operațiunile militare pe care le desfășoară.

O schimbare majoră de paradigmă a avut loc la finalul săptămânii trecut când IDF a anunțat într-un comunicat, citat de YnetNews, că a ajuns la concluzia că nu există vreun impediment în publicarea informației despre utilizarea dronelor de atac în activitățile operaționale ale forțelor armate.

Dronele au fost folosite de IDF în operațiuni antitero din Fâșia Gaza, Siria și Liban în ultimii 30 de ani. Acest lucru a fost confirmat în premieră de Israel.

De-a lungul anilor mass media internațională a relatat despre utilizarea dronelor în operațiuni de atac, dar Israelul nu a confirmat până acum niciodată informația.

Industria din Israel e una din cele mai performante în ceea ce privește dezvoltarea de drone. De precizat că gigantul israelian Elbit Systems e prezent în România unde construiește componente pentru dronele sale pe care le exportă la nivel mondial. Totodată, în programul de înzestrare cu drone propunerea companiei e Watchkeeper X pentru Armata României.

 

Israelul - sub o teroare constantă generată de grupări teroriste în spatele cărora se află Iranul

 

Amintim că Israelul se confruntă cu o amenințare existențială permanentă în regiune, unde e victima numeroaselor atentate ale grupării șiite Hezbollah care controlează Libanul și a celei sunnite Hamas din Fâșia Gaza, teritoriu aflat pe coasta Mării Mediterane și controlat de palestinieni.

Iranul este principalul finanțator al grupării teroriste șiite Hezbollah, care activează în Liban și care atacă constant Israelul prin nordul țării. Totodată, Iranul sprijină militar și gruparea sunnită Hamas în Fâșia Gaza.

Libanul a purtat două războaie cu Israelul (1982 și 2006), în timp ce membri Hamas din Fâșia Gaza testează și atacă în permanență forțele israeliene, generând mai multe conflicte, ultimul conflict major în mai anul trecut când asupra Israelului au fost lansate peste 4.000 de rachete.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel