Schimb de replici foarte dur în public între Zelenski și Radev. Ucraina sfidează și trimite Bulgariei lista cu armele de care are nevoie: Tot, în afară de avioane

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski. Foto: Administrația Prezidențială de la Kiev, @OfficialFacebook Volodimir Zelensky
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski. Foto: Administrația Prezidențială de la Kiev, @OfficialFacebook Volodimir Zelensky

În cursul vizitei în Bulgaria, Volodimir Zelenski a transmis autorităţilor acestei ţări balcanice lista de arme de care are nevoie Ucraina, transmite publicaţia Novinite, citându-l pe ministrul bulgar al apărării, Todor Tagarev, potrivit Rador.

Când ministrul a fost întrebat dacă Zelenski a cerut să fie transferate Kievului sisteme de apărare antiaeriană, tehnică blindată grea şi sisteme de rachete de coastă, Tagarev a răspuns că Kievul a cerut "de toate, în afară de avioane". După cum a afirmat ministrul bulgar, autorităţile încearcă acum să înţeleagă în ce mod pot să satisfacă cererea părţii ucrainene. Totodată, prim-ministrul Nikolai Denkov a remarcat faptul că Bulgaria nu va transfera Ucrainei nimic care poate constitui o ameninţare la adresa Sofiei. Anterior Zelenski declarase că preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, a refuzat să acorde ca ajutor Ucrainei armament.

Preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, i-a spus omologului său ucrainean, Volodimir Zelenski, aflat în prima sa vizită la Sofia, că armele nu pot rezolva conflictul din Ucraina. Radev s-a împotrivit până acum ajutoarelor militare pentru Kiev. "Este un război, nu un conflict", l-a contrazis Zelenski, care a semnat cu noul guvern pro-european bulgar o declaraţie de susţinerea a integrării euroatlantice a Ucrainei şi a convenit un angajament de cooperare militară.

 

Schimb de replici rar și foarte dur între Zelenski și președintele Bulgariei

 

În acest context, Zelenski i-a spus lui Radev:

"Este bine să lăsați poporul să se apere, ca să nu vină războiul la voi, la polonezi, la români. Doamne ferește să se abată vreo tragedie asupra ta, iar tu să fii în locul meu. Iar dacă oamenii cu aceleași valori nu te vor ajuta, ce vei face? Vei spune: 'Putin, te rog, înhață niște teritoriu bulgar?' Nu, tu, ca un președinte adevărat, sunt convins că nu ai permite un compromis cu independența ta. E dreptul tău să nu susții ajutorul pentru Ucraina. Dar chiar mi-aș dori mult să mă înțelegi corect."

Liderul ucrainean a continuat:

"Vreau să-ți mai spun că oricâtă muniție ar avea armata ta, nu va fi suficientă pentru a se lupta cu Federația Rusă. Nu ai o armată rea, oamenii tăi sunt buni, dar nu va fi suficient pentru a te lupta cu 160 de milioane de oameni. De aceea e bine să dai (arme, n.r.), astfel încât noi să ne putem apăra, iar războiul să nu ajungă la tine!"

În urma acestui discurs, președintele bulgar a invitat echipele de televiziune afară din încăperea unde avea loc întâlnirea, notează publicația Politico, citată de Antena 3 CNN.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel