Scenariu delirant la Moscova, care vrea să anexeze regiunea ucraineană Harkiv pentru a opri incursiunile luptătorilor ucraineni pe teritoriul Federației Ruse

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Teritoriul ucrainean aflat sub ocupația forțelor ruse, la începutul lunii aprilie 2023. Foto: Euronews
Teritoriul ucrainean aflat sub ocupația forțelor ruse, la începutul lunii aprilie 2023. Foto: Euronews

Guvernatorul Regiunii Belgorod din Federația Rusă, Viacheslav Gladkov, a propus, pe 26.05.2023, includerea în componența regiunii rusești a Regiunii Harkiv din Ucraina, din cauza invaziei grupurilor ucrainene de sabotaj și cercetare.

“Preluarea Regiunii Harkov reprezintă cea mai eficientă modalitate de a rezolva problema atacurilor asupra Regiunii Belgorod”, a declarat Gladkov într-un interviu acordat postului de televiziune Rusia 24.

De asemenea, într-o declarație acordată pentru un corespondent al unui al canal de televiziune, guvernatorul Regiunii Belgorod a remarcat faptul că, pe toată perioada desfășurării “operației militare speciale” - așa cum numește Moscova invazia din Ucraina - cel puțin cinci grupuri de luptători din Ucraina au intrat în regiune (înainte de evenimentele recente de la Grayvoron).

“Astfel, în prezent, țara noastră se află într-o stare de război real”, a adăugat Gladkov.

Șeful Regiunii Belgorod s-a referit și la problema formării unor structuri de apărare teritorială, pentru ca cetățenii să aibă posibilitatea de a-și proteja casele în caz de agresiune din partea militanților ucraineni. Potrivit oficialului rus, această problemă este în curs de rezolvare.

Anterior, fostul consilier al secretarului american al apărării, colonelul în retragere Douglas McGregor, a semnalat faptul că, în prezent, conducerea Forțelor Armate ale Federației Ruse așteaptă începerea contraofensivei Forțelor Armate ale Ucrainei, pentru a o putea suprima. Potrivit ofițerului american aflat la pensie, după aceea, armata rusă va putea prelua controlul asupra unor regiuni precum Odesa și Harkov.

După cum se știe, pe 22 mai, un grup de luptători ucraineni a încercat să invadeze districtul Graivoronsky din Regiunea Belgorod, fapt soldat cu rănirea a opt persoane. Deși inițial nu au fost raportate decese în regiune, după patru zile, Gladkov a vorbit despre moartea unuia dintre localnici.

Comentariul autorului: Deși Ucraina și statele occidentale condamnă anexarea de către Rusia a republicilor Donețk și Luhansk, precum și a regiunilor Zaporijia și Herson, este puțin probabil ca oficialii de la Moscova să se mulțumească numai cu acest lucru.

Din această cauză, o eventuală acceptare de către Occident a inițiativei de pace a Chinei, care prevede încetarea focului și păstrarea de către Rusia a teritoriilor anexate deja, ar pune partea rusă într-o mare dificultate, deoarece ar trebui să găsească motive credibile pentru respingerea acesteia.

Este din ce în ce mai clar faptul că rușii vizează cel puțin toate regiunile ucrainene care se învecinează cu Federația Rusă, inclusiv regiunile Mîkolaiv și Odesa, pentru a închide ieșirea Ucrainei la Marea Neagră. Acest lucru ar priva armata ucraineană de posibilitatea lansării unor operațiuni de genul celei executate recent pentru atacarea navei de cercetare Ivan Khurs cu mai multe drone maritime și ar spori securitatea navelor rusești din regiune. 

Sursa: topwar.ru.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel