Scandalul de corupție din armata ucraineană face o victimă nedorită. Ministrul Apărării, Oleksii Reznikov, va fi foarte probabil demis

Cătălin Costea |
Data actualizării: | Data publicării:
Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov. Sursa foto: Ministry of Defense of Ukraine.
Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov. Sursa foto: Ministry of Defense of Ukraine.

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, va fi foarte probabil demis săptămâna viitoare din din această funcţie după cum au informat surse guvernamentale şi militare citate de presa din Ucraina.

,,De săptămâna viitoare, ministrul Apărării, Alexei Reznikov, ar putea să-și părăsească postul, locul acestuia fiind probabil să fie luat de actualul șef al Direcției Principale de Informații (GUR), Kiril Budanov, au declarat sursele care au precizat că se caută deja un înlocuitor la conducerea GUR.

În prezent, echipa președintelui Zelenski analizează unde să fie transferat Reznikov, pentru că, „din Biroul Prezidential, nimeni nu are îndoieli că ministrul ar trebui să rămână în echipa guvernamentală”.

Ca opțiune, se consideră că Reznikov va deveni noul ministru al Justiției. Potrivit Ukrainska Pravda, actualul ministru Denis Malyuska ar putea fi trimis ca ambasador într-una din țările europene.

„Nu am avut nicio discuție privind menținerea mea în această poziție. Voi repeta răspunsul dat altor surse mass-media: Fiecare oficial trebuie să fie conștient că nu se află în funcție pe viață. El trebuie să înceapă o etapă și să o termine. Prin urmare, sunt pregătit pentru orice evoluție a evenimentelor. Nu mi-e rușine de ceea ce am făcut. Cu siguranță voi avea ceva de arătat din ceea ce am realizat. În rest, vom veda”, a declarat Reznikov.

La sfârșitul lunii ianuarie, Ministerul ucrainean al Apărării a fost afectat de un scandal de corupție care a dus la demiterea mai multor oficiali de rang înalt

Ziarul ucrainean ZN.ua a dezvăluit pe 21 ianuarie că Ministerul Apărării a procurat cantități mari de produse alimentare pentru armată la prețuri mărite artificial. Biroul Național Anticorupție al Ucrainei a deschis de atunci o investigație asupra presupusei scheme de corupție.

Adjunctul lui Reznikov, Viacheslav Shapovalov, a fost demis din Ministerul Apărării pe 24 ianuarie, iar pe 2 februarie un tribunal l-a arestat preventiv pentru 60 de zile.

Când informația a apărut pentru prima dată în presă, Reznikov a negat orice faptă ilegală, susținând că cei care au permis scurgerea documentelor de achiziție au comis o infracțiune.

Pe de altă parte, Reznikov, în vârstă de 56 de ani, a ocupat funcția de ministru al Apărării din 4 noiembrie 2021, conducând oarecum cu succes ministerul pe parcursul întregului război de apărare împotriva invaziei ruse. În tot acest timp, Reznikov a jucat un rol important în campania pentru asigurarea ajutorului militar occidental, care s-a dovedit vital pentru rezistența armatei ucrainene.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel