SBU: Trupele ruse au debarcat la Harkov, soldații ucraineni au intrat în luptă cu ele

S.I. Catalin |
Data publicării:

Trupele ruse au debarcat la Harkov , soldații ucraineni au intrat în luptă cu ele. Acest lucru a fost raportat de Serviciul ucrainean de Securitate (SBU), scrie canalul de Telegram al Radei Supreme a Ucrainei, potrivit Unian.

"Trupele ruse au debarcat la Harkov. Invadatorii au atacat spitalul - Centrul Clinic Medical Militar al Regiunii de Nord. A început o bătălie între invadatori și militarii ucraineni", se arată în comunicat.

Acest anunţ a fost făcut în ziua a şaptea a agresiunii militare ruse asupra Ucrainei, lansată la 24 februarie şi care s-a intensificat marţi.

Harkov, un oraş cu 1,4 milioane de locuitori în apropiere de frontiera cu Rusia, a fost vizat marţi de mai multe bombardamente care au făcut cel puţin zece morţi şi peste 20 de răniţi, potrivit autorităţilor locale.

La Mariupol, un port de la Marea Azov, peste o sută de oameni au fost răniţi marţi în tiruri ale forţelor ruse, potrivit primarului oraşului, Vadim Boicenko, citat de presa ucraineană.

La Herson, ale cărui intrări erau deja controlate de forţele ruse, acestea din urmă au preluat în cursul nopţii controlul asupra gării şi portului, potrivit primarului oraşului, Igor Kolihaiev, citat de media locale.

La Borodianka, la 50 de kilometri de Kiev, lovituri aeriene ruse au distrus marţi două clădiri rezidenţiale, potrivit prim-adjunctului ministrului de externe ucrainean, Emine Djeppar, care a distribuit un videoclip cu clădirile gri parţial în ruine, cu apartamente în flăcări.

Ministerul ucrainean al Apărării a mai indicat în cursul nopţii că se teme de un atac din Belarus.

"Trupele belaruse au fost puse în stare de alertă şi se află în zonele de concentrare cele mai apropiate de frontiera cu Ucraina", a afirmat ministerul într-un comunicat pe Facebook.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel