Satelitul militar al Coreei de Nord este operațional. O manevră orbitală a pus capăt speculațiilor

Test cu rachetă balistică în Coreea de Nord
Test cu rachetă balistică în Coreea de Nord

Primul satelit spion al Coreei de Nord este „în viață”, a spus un expert olandez, după ce au fost detectate modificări ale orbitei sale în jurul Pământului.Satelitul militar al Coreei de Nord este operațional. O manevră orbitală a pus capăt speculațiilor

Manevrele efectuate de satelitul nird-coreean indică faptul că Phenianul poate deține în continuare controlul satelitului, deși capacitățile tehnice ale acestuia rămân necunoscute.

Reuters notează că nord-coreenii au reușit - în noiembrie - să lanseze cu succes pe orbită satelitul Malligyong-1, după două încercări eșuate care s-au încheiat cu sateliții în flăcări.

Reușita a venit la doar câteva luni după întâlnirea Putin-Kim, de la Cosmodromul Vostochny, care a formalizat accelerarea cooperării dintre cele două țări aflate sub sancțiuni occidentale.

După lansarea din noiembrie, mass-media de stat din Phenian a susținut că satelitul a fotografiat facilități militare și politice sensibile din Coreea de Sud, Statele Unite și alte țări. Cu toate acestea, nu a furnizat nicio imagine, iar senzorii independenți de urmărire nu au preluat niciun semnal de la satelit.

 

Satelitul nord-coreean „mișcă”

 

„Dar acum putem spune cu siguranță că satelitul este în viață”, a scris pe blogul său Marco Langbroek, expert de la Universitatea Tehnică din Delft din Olanda.

Între 19 și 24 februarie, satelitul a efectuat manevre care i-a modificat perigeul (cel mai apropiat punct al orbitei sale față de Pământ) de la 488 la 497 km, arată expertul care citează datele furnizate de Centrul de Operații Spațiale Combinate.

„Această manevră demonstrează că Malligyong-1 nu este mort și că Coreea de Nord deține controlul asupra satelitului, ceea ce a fost pus la îndoială”, a spus Langbroek. „Deși în acest moment nu putem fi siguri dacă satelitul captează cu succes imagini, cel puțin este capabil să efectueze manevre pe orbită, așa că în acest sens este funcțional”, a răspuns el afirmațiilor sud-coreene despre incapacitatea satelitului. pentru a îndeplini orice sarcini.

RPDC a trimis deja 6.700 de containere cu muniție în Rusia. Primește, în schimb, mâncare și tehnologie spațială, relatează sud-coreenii

Ministerul Apărării din Coreea de Sud a declarat că a evaluat că satelitul a intrat cu succes pe orbită, dar a refuzat să comenteze alte analize individuale. Luni, ministrul Apărării Shin Won-sik a declarat că satelitul nu a dat semne de îndeplinire a altor sarcini.

Manevra de creștere a distanței satelitului față de Pământ a fost o surpriză, deoarece prezența unui sistem de propulsie la bord nu era de așteptat.

Sateliții nord-coreeni anteriori nu au manevrat niciodată, potrivit Langbroek. „A avea capacitatea de a se deplasa mai departe de Pământ este foarte important”, a scris el. Aceasta înseamnă că, atât timp cât satelitul are combustibil, Phenianul îl va ține în viață ridicându-l pe orbită de fiecare dată când se apropie prea mult de Pământ.

Coreea de Nord, care se pare că deține deja arme nucleare, a promis că va lansa pe orbită încă trei sateliți spion, în 2024.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel