Satelitul iranian Noor emite semnale. Este planificată o nouă lansare pe o orbită mai înaltă

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
General de brigada Amir Ali Hajizadeh
General de brigada Amir Ali Hajizadeh

Comandantul Forțelor Aerospațiale ale Corpului Gărzii Revoluției Islamice a declarat că mai multe stații terestre din Iran au primit semnale de la satelitul „Noor”, care a fost lansat miercuri în spațiu, dezvăluind planurile pentru lansarea unui alt satelit pe o orbită superioară, transmite agenția Tasnim.

În cadrul unui interviu televizat, generalul de brigadă, Amir Ali Hajizadeh, a declarat că satelitul Noor a fost plasat pe orbita sa și că înconjoară Pământul o dată la 90 de minute. Stațiile terestre din Teheran, Zahedan și Chabahar au primit semnale de la satelit, a menționat comandantul, spunând că setările inițiale vor fi terminate în următoarele zile și satelitul iranian va deveni complet operațional.

Furnizând o descriere a rachetei care a plasat pe orbită satelitul Noor, generalul a spus că motorul acesteia pentru prima etapă a fost dezvoltat de Ministerul Apărării. El folosește combustibil lichid și este același cu care sunt echipate rachete sol-sol.

Hajizadeh a declarat că IRGC va folosi combustibil solid în următoarele lansări, spunând că un astfel de combustibil va scădea dimensiunea rachetei.

Comandantul a menționat la sfârșitul interviului că IRGC va lansa următorul satelit într-un viitor nu prea îndepărtat, spunând că acesta din urmă va fi plasat pe o orbită mai înaltă și va avea o eficiență mai mare.

Satelitul Noor a fost plasat pe o orbită la 425 de kilometri deasupra Pământului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel