Satelitul iranian Noor emite semnale. Este planificată o nouă lansare pe o orbită mai înaltă

Eduard Pascu / 24 apr 2020 / 13:53
General de brigada Amir Ali Hajizadeh
General de brigada Amir Ali Hajizadeh

Comandantul Forțelor Aerospațiale ale Corpului Gărzii Revoluției Islamice a declarat că mai multe stații terestre din Iran au primit semnale de la satelitul „Noor”, care a fost lansat miercuri în spațiu, dezvăluind planurile pentru lansarea unui alt satelit pe o orbită superioară, transmite agenția Tasnim.

În cadrul unui interviu televizat, generalul de brigadă, Amir Ali Hajizadeh, a declarat că satelitul Noor a fost plasat pe orbita sa și că înconjoară Pământul o dată la 90 de minute. Stațiile terestre din Teheran, Zahedan și Chabahar au primit semnale de la satelit, a menționat comandantul, spunând că setările inițiale vor fi terminate în următoarele zile și satelitul iranian va deveni complet operațional.

Furnizând o descriere a rachetei care a plasat pe orbită satelitul Noor, generalul a spus că motorul acesteia pentru prima etapă a fost dezvoltat de Ministerul Apărării. El folosește combustibil lichid și este același cu care sunt echipate rachete sol-sol.

Hajizadeh a declarat că IRGC va folosi combustibil solid în următoarele lansări, spunând că un astfel de combustibil va scădea dimensiunea rachetei.

Comandantul a menționat la sfârșitul interviului că IRGC va lansa următorul satelit într-un viitor nu prea îndepărtat, spunând că acesta din urmă va fi plasat pe o orbită mai înaltă și va avea o eficiență mai mare.

Satelitul Noor a fost plasat pe o orbită la 425 de kilometri deasupra Pământului.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy