Sateliți de cercetare Sentinel ai Uniunii Europene ar fi fost atacați de pe teritoriul Rusiei

Ionel Copcea |
Data publicării:
Sistem de război electronic rus Triada, sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova
Sistem de război electronic rus Triada, sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova

Potrivit datelor publicate de mass media ruse, unul din sateliții Sentinel-1 lansat de Agenția Spațială Europeană ar fi fost puternic atacat de stațiile de război electronic din Rusia. Probleme în funcționarea acestuia au apărut joi, 22 iulie, când dispozitivul explora peninsula Crimeea și zona Donbas.

Anumite defecțiuni au fost observate și la celălalt satelit al misiunii Sentinel-1, care “stă de veghe” în tandem cu primul satelit. Ambii au fost lansați în cadrul programului Copernicus al Uniunii Europene, destinat observării Pământului.

 

Moscova a avertizat că sateliții reprezintă o amenințare pentru Rusia și China

 

2. -imagine fara descriere- (sentinel-rusia-sateliti-razboi-electronic_14109300.jpg)

Rusia a avertizat anterior că datele obținute cu ajutorul sateliților din constelațiile Sentinel-1 și Sentinel-2 reprezintă o amenințare pentru Forțele Navale ale Rusiei și Chinei.

Cei doi sateliți Sentinel-1 sunt destinați observării Pământului de pe o orbită joasă (693 km). Funcțiile principale ale acestora constă în obținerea de fotografii de înaltă rezoluție, precum și în cercetarea Pământului cu ajutorul undelor electromagnetice din banda C (4-8 GHz) care permit o foarte bună cartografiere (radar de apertură sintetică  - C-SAR), având aparatura de emisie/recepție centrată pe frecvența de 5,5 GHz.

Dificultățile cu care se confruntă astfel de sisteme satelitare constau în faptul că, pe lângă reflexia semnalelor proprii, recepționează și alte semnale inclusiv de la sisteme de bruiaj, care depreciază calitatea recepției sau o compromit total.

Sistemele rusești de război electronic Tirada-2/3 fac față cu succes unei astfel de misiuni de bruiaj. Un contract de achiziționare pentru acestea a fost încheiat în anul 2018.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel