Săptămâna și generalul: Putin l-a demis pe generalul care l-a înfuriat pe Kadîrov. Aleksandar Lapin comanda Districtului Militar Central

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Alexandar Lapin / ministerul rus al apărării, facebook
Alexandar Lapin / ministerul rus al apărării, facebook

Mai multe publicații ruse, inclusiv televiziunea de stat cecenă, au raportat că generalul locotenent Aleksandar Lapin, comandantul Districtului Militar Central, a fost demis din această funcție.

Prin demiterea lui Lapin este înlocuită întreaga conducere formată de cei 5 generali care au condus invazia neprovocată, declanșată împotriva Ucrainei pe 24 februarie.

Acțiunile lui Lapin au fost criticate în mod repetat de liderul cecen Ramzan Kadîrov . El a dat vina pe Lapin, printre altele, pentru pierderea rusă a orașului Lîman și a spus că Lapin este un militar „fără talent”.

Kadyrov a fost deranjat și de faptul că lui Lapin i s-a acordat titlul de Erou al Rusiei pentru capturarea lui Lisiceansk, deși „nici măcar nu a fost prezent acolo”, scrie publicația independentă rusă Meduza.

Alexander Lapin (născut în 1964) era la comanda Districtului Militar Central (TsVO) din 2017.

 

Foto: ministrul Serghei Șoigu și gen. Alexandr Lapin (dreapta) / ministerul rus al apărării, facebook

Din 2012 până pe 8 iulie 2014, Lapin a fost comandantul Armatei 20 de gardă, care include Brigada 53 de rachete antiaeriene.

Potrivit anchetei internaționale, un Buk a fost livrat de la baza acestei brigăzi de lângă Kursk în estul Ucrainei, de unde un Boeing malaezian a fost doborât pe 17 iulie 2014. Anchetatorii Bellingcat l-au menționat pe Lapin în raportul lor despre oamenii din armata rusă care ar fi putut fi responsabili pentru prăbușirea avionului, menționând că Buk-ul a părăsit baza încă de la sfârșitul lunii iunie.

Înainte de a fi numit în Districtul Militar Central, Alexander Lapin a fost implicat în operațiile militare din Siria.

Una dintre primele mențiuni despre Lapin în mass-media după invadarea Ucrainei de către Rusia a fost o știre de pe postul de televiziune Zvezda, canalul Ministerului rus al Apărării, despre modul în care Lapin, aflat „chiar pe prima linie”, îi recompensează pe militarii care „au dat dovadă de curaj și eroism în eliberare a așezărilor din regiunea Cernihiv”.

Povestea a fost difuzată pe 29 martie, iar în următoarele zile, Rusia și-a retras complet trupele din nordul Ucrainei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel