Primele imagini din momentul recentului atac cu rachete asupra Peninsulei Crimeea (Foto/Video): Ucrainenii au vizat șantierului naval din Kerci

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
Localizarea geografică a incendiului de la șantierul naval Zaliv din 4 noiembrie. Sursa: https://t.me/DniproOSINT.
Localizarea geografică a incendiului de la șantierul naval Zaliv din 4 noiembrie. Sursa: https://t.me/DniproOSINT.

Seara trecută au fost înregistrate mai multe explozii în Peninsula Crimeea ocupată temporar de ruși. A avut loc un atac cu rachete asupra șantierului naval din Kerci, unde se construiau nave de război pentru marină rusă. Au fost folosite rachete de croazieră pentru a lovi șantierului naval din Kerci, după cum reiese din înregistrările video pe care martorii oculari le-au publicat pe rețelele de socializare.

Inițial, ieri după-amiaza a fost declarată o alertă aeriană în Sevastopolul ocupat. Ulterior, au fost raportate explozii în Kerci. Autoritățile ruse de ocupație au declarat că a fost vorba de o apărare aeriană.

Youtube video image

O înregistrare video realizată de localnici arată rachete care zboară deasupra orașului Kerci. După ce a zburat deasupra orașului, cel puțin o rachetă a lovit un obiect militar. Locuitorii din Crimeea au precizat pe rețelele de socializare că, după aceea, au văzut un nor de fum ridicându-se în apropierea șantierului naval (Șantierul Naval "Zaliv").

Așa-numitele "autorități" de ocupație rusești au confirmat indirect faptul că şantierul a fost lovită, dar au spus că resturile unei rachete ucrainene doborâte au căzut pe unul dintre docurile uscate.

Pe mai multe canale de mesagerie Telegram, cu referire la locuitorii din zonă, au răspândit informații despre presupusa lovire a corvetei Karakurt Project 22800, care este un ''purtător de rachete de croazieră Kalibr''. Se crede că ar putea fi vorba despre corveta Askold, care se află în prezent în probe.

Înregistrările video realizate de martori oculari arată că focul continuata să se extinda în zona șantierului naval, dar în prezent este imposibil de confirmat sau infirmat faptul că o rachetă lansată de ucraineni a lovit o corvetă rusă.

De remarcat că, ieri, după ora locală 15.00, când rușii au anunțat un atac cu rachete, traficul auto pe podul Kerci a fost blocat temporar.

Oficial, rușii au declarat că fumul care a apărut deasupra podului de la Kerci a fost o "perdea de fum" care a fost pusă de armata rusă. Probabil, rușii au presupus că forțele armate intenționau să atace podul.

 

Rusia recunoaște că o rachetă ucraineană a lovit o navă de război aflată în Kerci

 

Ministerul Apărării al Federației Ruse a declarat că o rachetă de croazieră ucraineană a lovit o navă de război în Kerci. Presa rusă susține că a fost lovită "o navă care se afla în șantierul naval".

Mykola Oleshchuk, comandantul Forțelor Aeriene ale Ucrainei, a declarat că aviația tactică ucraineană a efectuat lovitura.

"Foarte bine, e ca și cum ai folosi SCALP!", a scris comandantul Forțelor Aeriene ucrainene, lăsând să se înțeleagă că aeronava a folosit o rachetă de croazieră franceză.

Oleshchuk susține că atacul cu rachete a vizat șantierul de construcții navale din Zaliv. Astfel, se crede că o rachetă SCALP a lovit corveta Proiect 22800 Karakurt, care se afla în apele șantierului naval.

Oleshchuk sugerează că este posibil să fi fost distrusă nava Askold, care este purtătoare de rachete de croazieră Kalibr.

Nava Askold se află în probe din octombrie 2022 și nu a fost încă alocata Flotei ruse din Marea Neagră. Nava a fost fotografiat în repetate rânduri de bloggeri militari ruși în zona Sevastopol. Așadar, este posibil ca acesta să se afle într-adevăr în afara şantierului naval.

Se știe că șantierul naval Zaliv lucrează, de asemenea, la corveta Amur Project 22800. Potrivit unor surse OSIT, această navă, care este de același tip cu Askold, a fost lansată în decembrie 2022.

Acesta este al doilea atac eficient al forțelor armate ucrainene asupra şantierelor navale din Peninsula Crimeea ocupată, folosind rachete SCALP/Storm Shadow. Anterior, au fost lovite submarinul Rostov-on-Don și nava de desant Minsk.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel