Săgeți către Moscova. Recean: Independența R. Moldova înseamnă libertatea de a ne construi propriul viitor

Darius Muresan |
Data publicării:
Armata Națională a Republicii Moldova, sursă foto: Ministerul Apărării al Republicii Moldova via Deschide.md
Armata Națională a Republicii Moldova, sursă foto: Ministerul Apărării al Republicii Moldova via Deschide.md

"Independenţa înseamnă libertatea de a ne construi propriul viitor. Azi, la 32 de ani de independenţă, privim viitorul cu încredere, ştiind că fiecare pas pe care îl facem aduce Moldova mai aproape de visul nostru: o ţară europeană dezvoltată, cu cetăţeni prosperi", a declarat prim-ministrul moldovean Dorin Recean, cu ocazia Zilei Independenţei Republicii Moldova, potrivit unui comunicat.

"Astăzi privim cu recunoştinţă la calea pe care am parcurs-o, împreună, ca naţiune. Independenţa noastră nu se rezumă doar la evenimentele trecute, ea se reflectă în fiecare om harnic, în fiecare efort depus pentru a construi o Moldovă mai puternică şi mai dezvoltată. Sărbătorim Moldova prin oamenii noştri - oameni care, cu dăruire, contribuie la dezvoltarea ţării", a subliniat premierul Recean.

Republica Moldova sărbătoreşte în această duminică, pe 27 august, 32 de ani de la proclamarea Independenţei. Declaraţia de Independenţă a fost produsul schimbărilor geopolitice profunde şi de amploare care s-au produs în lume la sfârşitul anilor 90' ai secolului XX. Destrămarea lagărului socialist şi a Uniunii Sovietice a creat condiţii propice pentru libera autodeterminare a popoarelor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel