Saab a testat noul radar AESA produs pentru aeronavele Gripen

Eduard Pascu |
Data publicării:

Saab a început testarea în cadrul zborului, a unui nou radar de luptă activ cu scanare electronică (AESA) cu bandă X multi-mod, fiind oferit ca un plus al familiei de radare PS-05/A, transmite Janes.

Noul radar combină sistemul frontal AESA bazat pe module de transmisie/recepție fabricate din nitrură de galiu (GaN), cu procesarea și scanarea mecanică a radarului PS-05/A Mk 4.

Divizia de radare a Saab din Göteborg, spune că noul radar AESA de bandă X este oferit ca o opțiune de upgrade pentru clienții Gripen C/D. În plus, arhitectura AESA modulară și scalabilă va permite diafragme adaptate pentru alte aeronave inclusiv pentru supravegherea aeriană.

Prima testare în zbor a radarului a avut loc pe 8 aprilie, la Baza Linköping, iar noul echipament  a fost montat pe un avion Gripen D. Anders Carp, vicepreședinte Saab, a declarat că prototipul AESA a finalizat cu succes toate testele la care a fost supus.

Testul de zbor, care a durat aproximativ 90 de minute, a prevăzut ca echipamentul radar să detecteze și să urmărească țintele atât în modurile aer-aer, cât și aer-sol. Se așteaptă noi teste de validare în următoarele trei-patru luni, cu aproximativ 15 teste de zbor să fie efectuate în acea perioadă folosind aeronava Gripen D.

Carp a spus că noua unitate radar AESA pentru bandă X se afla deja într-o stare de maturitate ridicată. „Dacă există un client care îl dorește acum, suntem gata să preluăm comenzi și să începem producția”, a spus el, sugerând un termen de aproximativ 12-18 luni pentru producție, integrare și testare inițială.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel