Saab a testat noul radar AESA produs pentru aeronavele Gripen

Eduard Pascu / 27 apr 2020 / 18:26

Saab a început testarea în cadrul zborului, a unui nou radar de luptă activ cu scanare electronică (AESA) cu bandă X multi-mod, fiind oferit ca un plus al familiei de radare PS-05/A, transmite Janes.

Noul radar combină sistemul frontal AESA bazat pe module de transmisie/recepție fabricate din nitrură de galiu (GaN), cu procesarea și scanarea mecanică a radarului PS-05/A Mk 4.

Divizia de radare a Saab din Göteborg, spune că noul radar AESA de bandă X este oferit ca o opțiune de upgrade pentru clienții Gripen C/D. În plus, arhitectura AESA modulară și scalabilă va permite diafragme adaptate pentru alte aeronave inclusiv pentru supravegherea aeriană.

Prima testare în zbor a radarului a avut loc pe 8 aprilie, la Baza Linköping, iar noul echipament  a fost montat pe un avion Gripen D. Anders Carp, vicepreședinte Saab, a declarat că prototipul AESA a finalizat cu succes toate testele la care a fost supus.

Testul de zbor, care a durat aproximativ 90 de minute, a prevăzut ca echipamentul radar să detecteze și să urmărească țintele atât în modurile aer-aer, cât și aer-sol. Se așteaptă noi teste de validare în următoarele trei-patru luni, cu aproximativ 15 teste de zbor să fie efectuate în acea perioadă folosind aeronava Gripen D.

Carp a spus că noua unitate radar AESA pentru bandă X se afla deja într-o stare de maturitate ridicată. „Dacă există un client care îl dorește acum, suntem gata să preluăm comenzi și să începem producția”, a spus el, sugerând un termen de aproximativ 12-18 luni pentru producție, integrare și testare inițială.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy