Să auzi că ofensiva este lentă este enervant, deoarece fiecare metru câștigat se plătește cu sânge - Comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Valerii Zalujnîi, Comandantul Forțelor Armate ale Ucrainei
Valerii Zalujnîi, Comandantul Forțelor Armate ale Ucrainei

Valeri Zalujnîi, comandant șef al Forțelor Armate ale Ucrainei și membru al Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, a declarat că soldații ucraineni plătesc cu sânge pentru eliberarea fiecărui metru de pământ ucrainean, așa că este deranjat de comentariile altora potrivit cărora contraofensiva se desfăşoară într-un ritm mul mai lentă decât se aștepta.

,,Așa că mă enervează când aud că mult așteptata contraofensivă ucraineană din estul și sudul țării a început mai lent decât era de aşteptat'', a spus Valeri Zalujnîi, într-un interviu pentru The Washington Post.

Potrivit acestuia, trupele sale avansează în fiecare zi, chiar dacă este vorba de doar 500 de metri."

,,Acesta nu este un spectacol. Nu este un spectacol la care se uită întreaga lume și pe care pariază sau altceva. În fiecare zi, fiecare metru este plătit cu sânge", a ţinut să precizeze general ucrainean.

Comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei a subliniat că, pentru ca contraofensiva ucraineană să avanseze mai rapid, are nevoie de mult mai multe arme și de superioritatea aeriană care poate fi obținută prin achiziționarea de avioane de luptă F-16.

Generalul Valeri Zalujnîi a spus că, fără ca trupele să fie complet aprovizionate, aceste planuri sunt în general irealizabile, dar, în ciuda a tot ceea ce se întâmplă, "ele sunt puse în aplicare".

,,Da, poate nu atât de repede pe cât și-ar dori participanții la spectacol, observatorii, dar aceasta este problema lor", a rezumat Zalujnîi.

 

Forțele Armate ale Ucrainei susțin că a preluat „iniţiativa strategică” pe front

 

În urmă cu două zile, comandantul-şef al forţelor armate ucrainene, Valeri Zalujnîi, i-a comunicat telefonic şefului Statului Major Interarme al SUA, Mark Milley, că Ucraina a reuşit să preia „iniţiativa strategică” în teatrele de operaţiuni.

„Am vorbit despre situaţia de pe front. Am reuşit să preluăm iniţiativa strategică”, a precizat Zalujnîi pe contul său de Telegram despre convorbirea cu omologul său american.

„Armata ucraineană continuă să desfăşoare operaţiuni ofensive şi avansează”, i-a transmis comandantul-şef ucrainean înaltului responsabil militar american.

„Inamicul opune o rezistenţă puternică şi, în acelaşi timp, suferă pierderi grele”, se arată în comunicatul privind convorbirea telefonică dintre cei doi.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel