Rușii transferă trupe din Herson în direcția Donețk / Zalujnîi: Armata ucraineană nu va accepta niciun compromis

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Foro: Valeri Zalujnîi / Armata ucraineană, facebook
Foro: Valeri Zalujnîi / Armata ucraineană, facebook

Potrivit Institutului pentru Studierea Războiului (ISW), trupele ruse ar putea redistribui trupe în regiunea Donețk după ce părăsesc malul drept al regiunii Herson, pentru a intensifica operațiunile în jurul Bakhmut, Donețk și în vestul regiunii Donețk.

Analiștii ISW notează că, în ultimele două zile, Ministerul rus al Apărării a vorbit tot mai des de câștiguri teritoriale ale Rusiei în regiunea Donețk.

„Este probabil ca forțele ruse să obțină câștiguri în aceste zone în următoarele zile și săptămâni, dar este puțin probabil ca aceste câștiguri să fie semnificative din punct de vedere operațional”.

Scopul comunicărilor Moscovei este de a sublinia că trupele ruse vor intensifica operațiunile în regiunea Donețk după retragerea de pe malul drept al regiunii Herson.

Astfel, Ministerul Apărării al Federației Ruse a declarat că forțele ruse au finalizat capturarea Mayorsk (20 km sud de Bakhmut) pe 13 noiembrie și Pavlivka (45 km sud-vest de Donețk) pe 14 noiembrie după câteva săptămâni în care nu au mai fost declarate alte câștiguri teritoriale ruse.

„Probabil, Ministerul rus al Apărării face revendicări teritoriale mai specifice pentru a crea condiții informaționale pentru evidențierea succeselor ruse în regiunea Donețk și pentru a minimiza nemulțumirea față de pierderile din regiunea Herson”, cred analiștii ISW.

 

Zalujnîi spune unde au loc cele mai intense bătălii

 

Șeful Armatei ucrainene Valeri Zalujnîi a confirmat că armata sa continuă ofensiva în Harkiv.

„Situația de pe front este stabilă și sub control. Forțele de apărare, în ciuda rezistenței acerbe a forțelor de ocupație, continuă acțiunile ofensive în direcția Harkiv”, a declarat Zalujnîi într-o conversație telefonică cu președintele șefilor de stat major al SUA, generalul Mark Milley.

Potrivit comandantului șef, inamicul atacă activ pe liniile Bilogorivka-Soledar-Bakhmut-Mayorsk și Avdiivka-Opitne-Vodiane-Piski-Marinka-Pavlivka, dar fără succes. Forțele armate dețin apărarea datorită stabilității unităților avansate și a rezervelor pregătite pentru luptă.

Ucraina nu se va opri din eliberării teritoriilor sale și nu va lua nicio decizie de compromis, a subliniat Zalujnîi, într-o conversație telefonică cu președintele șefilor de stat major al Statelor Unite ale Americii, generalul Mark Milley.

„Am asigurat că ne vom lupta. Scopul nostru este să eliberăm întregul pământ ucrainean de sub ocupația rusă. Nu ne vom opri sub nicio formă.

Armata ucraineană nu va accepta negocieri, acorduri sau decizii de compromis. Există o singură condiție pentru negocieri - Rusia trebuie să părăsească toate teritoriile capturate”, a mai spus Șeful Armatei ucrainene.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel