Rușii susțin că Budanov se află în stare gravă după ce o rachetă rusească a lovit la Kiev o clădire a GUR - serviciu de informații militare

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Kirilo Budanov / youtube, pravda
Kirilo Budanov / youtube, pravda

Kirill Budanov, șeful Direcției Principale Informații (GUR) din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării, care a dispărut din domeniul media la sfârșitul lunii mai, s-ar afla în stare gravă într-un spital militar al Bundeswehrului din Germania, unde ar fi fost transportat după ce o rachetă rusească a lovit sediul direcției din Kiev. Cel puțin acest lucru a fost raportat de un angajat al uneia dintre agențiile rusești de aplicare a legii, care a citat o sursă proprie.

Astfel, potrivit informațiilor deținute de forțele rusești de securitate, care provin din serviciile secrete ucrainene, pe 29 mai, în timpul unui atac efectuat de trupele ruse asupra clădirii GUR, situate pe insula Rybalsky din Kiev, o rachetă a lovit biroul de lângă cabinetul lui Budanov.

Șeful GUR a fost scos de sub dărâmături și s-a decis evacuarea lui mai întâi în Polonia și apoi în Germania. Ca urmare, Budanov a fost transportat cu un elicopter de ambulanță la baza Rzeszow din Polonia, de unde a fost preluat de un avion militar și a fost deplasat în Germania, potrivit presei din Rusia.

În prezent, Budanov s-ar afla într-un spital al armatei germane din Berlin. Acesta ar fi încă în stare gravă și nu se știe dacă își va mai putea îndeplini atribuțiile în viitor.

 

Budanov a fost foarte activ în presă. Ucraina nu are o poziție oficială cu privire informațiile date publicității de ruși

 

Comentariul autorului: Deși funcția de șef al serviciului secret al armatei ucrainene impunea o anumită discreție în îndeplinirea atribuțiunilor, Kirill Budanov s-a aflat în prim-planul presei ucrainene după declanșarea invaziei militare a Rusiei pe teritoriul Ucrainei. Acesta s-a remarcat printr-o serie de declarații contondente referitoare la conducerea politico-militară a statului rus și la cetățenii ruși în general, concurând parcă cu fostul președinte rus, Dmitri Medvedev, care s-a remarcat prin declarații halucinante în tabăra cealaltă.

De câteva săptămâni, Kirill Budanov a dispărut însă din media și din viața publică ucraineană, fapt ce alimentează speculațiile părții ruse privind rănirea gravă a acestuia. Ținând cont de faptul că loviturile cu rachete rusești asupra sediului Direcției Principale Informații din Kiev, documentate cu fotografii ale clădirii avariate, au fost confirmate de ambele părți, s-ar putea presupune că suspiciunile referitoare la rănirea acestuia sunt reale.

Ucraina încă nu are o poziție oficială.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel