Rușii susțin că au respins un atac ucrainean cu drone subacvatice asupra Sevastopolului

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Forţele Armate Ucrainene au testat, pentru a doua oară, funcționalitatea dronei subacvatice (UUV) Marichka. Sursa foto: AMMO UKRAINE.
Forţele Armate Ucrainene au testat, pentru a doua oară, funcționalitatea dronei subacvatice (UUV) Marichka. Sursa foto: AMMO UKRAINE.

Guvernatorul Sevastopolului, Mihail Razvozhaev, a anunțat pe canalul său de Telegram că, pe 24.10.2023, în rada externă a portului, a fost respins un atac al forțelor și mijloacelor de diversiune subacvatică din cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei.

,,Sunete puternice se aud în rada externă a portului Sevastopol. Flota rusă din Marea Neagră (FRMN) respinge un posibil atac al forțelor și mijloacelor de diversiune subacvatică ale inamicului”, a scris Razvozhaev în mesajul său de pe Telegram, postat în jurul orei 03:00, ora Moscovei.

Ulterior, Razvozhaev a informat că, în primele ore ale dimineții, FRMN va executa în zonă lansări de bombe reactive și de grenade de la bordul vedetelor pentru lupta împotriva forțelor și mijloacelor de diversiune subacvatică.

,,Orientativ între orele 07:40 și 09:00, FRMN va desfășura o serie de activități preventive pentru combaterea forțelor și mijloacelor de diversiune subacvatică. Sunt planificate trageri cu sistemele de bombe reactive și cu lansatoarele de grenade de la bordul vedetelor antidiversiune. Se vor auzi explozii repetate, așa că vă avertizez din timp”, a precizat guvernatorul Sevastopolului.

Pe de altă parte, reprezentanții militari ruși au anunțat distrugerea în Marea Neagră a trei drone maritime ucrainene.

,,Pe 24 octombrie, în jurul orei 04:00, ora Moscovei, mijloacele tehnice de cercetare au descoperit trei drone maritime de suprafață aparținând Forțelor Navale ale Ucrainei în partea de nord a Mării Negre. Asupra raionului în care au fost descoperite vedetele fără pilot a fost executat foc cu complexele de rachete și bombe antidiversiune, se arată într-un comunicat al Serviciului de presă al FRMN, preluat de agenția Tass.

Comentariul autorului: Recent, partea ucraineană a prezentat testarea dronei de atac subacvatice de tip Marichka. În principiu, este vorba despre o torpilă cu mișcare controlată de un operator de la distanță.

După cum au informat reprezentanții militari ucraineni, Marichka este capabilă să lovească ținte până la o distanță de aproximativ 1.000 de kilometri, având o unitate de luptă cu o greutate de aproximativ 200 de kilograme.

Este posibil ca, în atacul de la Sevastopol din această noapte trupele ucrainene să fi încercat să întrebuințeze pentru, prima dată, dronele subacvatice Marichka pentru distrugerea unor obiective ale FRMN.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel