Rușii susțin că au lovit locurile de producere și păstrare a dronelor maritime ucrainene. Loviturile au fost executate cu rachete Kalibr și drone kamikaze

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Prezentarea dronei maritime ucrainene MAGURA V5. Iulie 2023.  Imagini dintr-o înregistrare video a CNN.
Prezentarea dronei maritime ucrainene MAGURA V5. Iulie 2023. Imagini dintr-o înregistrare video a CNN.

Ministerul rus al Apărării a anunțat, pe 14.08.2023, că trupele ruse au lansat un atac pe timp de noapte cu rachete de croazieră cu bazare navală asupra locurilor de producere și depozitare a dronelor maritime pe care Forțele Armate ale Ucrainei le folosesc pentru a ataca Rusia.

“În această seară, Forțele Armate ale Federației Ruse au lansat un atac grupat cu arme maritime de înaltă precizie cu rază lungă de acțiune asupra locurilor de producere și depozitare a dronelor maritime folosite de armata ucraineană pentru atacuri teroriste”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Igor Konașenkov, citat de agenția de presă Interfax.

“Scopul atacului a fost atins. Toate instalațiile indicate au fost lovite”, susține Konașenkov.

Comentariul autorului: Atacurile nocturne ale armatei ruse au fost executate cu rachete de croazieră de tip Kalibr lansate din Marea Neagră și cu drone kamikaze Geran-2. Acestea au vizat ținte din Odesa și din partea controlată de autoritățile ucrainene din regiunea Zaporojie.

Partea ucraineană a anunțat că apărarea antiaeriană a interceptat toate rachetele și dronele lansate de militarii ruși. Astfel, au fost doborâte opt rachete Kalibr din opt lansate și 15 drone Shahed-136/131 din 15 folosite.

Trebuie precizat faptul că, în ultima perioadă, armata ucraineană și-a intensificat atacurile executate cu drone maritime asupra unor ținte rusești. Au fost vizate atât nave militare și un petrolier civil, cât și Podul Crimeea peste Strâmtoarea Kerci.

Surse: militarynews.ru, topwar.ru.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel