Rușii sunt deranjați de sistemele antiaeriene ucrainene S-200, adaptate pentru lovirea țintelor terestre. Ordin pentru căutarea și distrugerea acestora

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul rus al Apărării a anunțat, pe 10.07.2023, că șeful Statului Major General (SMG), general de armată Valeri Gherasimov, care îndeplinește și funcția de comandant al Grupării de forțe întrunite din zona operației militare speciale din Ucraina, a fost informat despre reprimarea unei tentative a trupelor ucrainene de a lansa atacuri cu rachete asupra unor ținte din Peninsula Crimeea și Regiunile Rostov și Kaluga.

,,Comandantul Grupării de forțe întrunite, general de armată Valeri Gherasimov, a primit un raport al șefului de stat major al Forțelor Aerocosmice, general colonel Viktor Afzalov, privind distrugerea a patru ținte balistice ucrainene”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția de presă Interfax.

,,Potrivit raportului generalului colonel Viktor Afzalov, două rachete ale complexului S-200 au fost distruse de sistemele de apărare antiaeriană, în timp ce alte două rachete similare au fost deviate de echipamentele de război electronic. Nu au existat victime sau pagube materiale”, se precizează în comunicat.

După cum au informat reprezentanții militari ruși, pe 09 iulie, Kievul a avut o încercare nereușită de a lovi ținte din Peninsula Crimeea și Regiunile Rostov și Kaluga cu rachete antiaeriene ale sistemului S-200 transformate într-o versiune de atac, pentru lovirea țintelor terestre.

,,Șeful SMG al Forțelor Armate ale Federației Ruse, general de armată Valeri Gherasimov, le-a cerut șefului Direcției Principale de Informații și oficialilor din punctul de comandă al Grupării de forțe întrunite să organizeze munca sistematică pentru identificarea locurilor de păstrare și de pregătire, precum și pozițiile de start a rachetelor complexelor S-200 și a armelor similare de atac ale inamicului și să planifice distrugerea cu foc a acestora”, au menționat reprezentanții Ministerului rus al Apărării.

De asemenea, oficialii ministerului au informat că Gherasimov a dat ordin “să se ia măsuri suplimentare pentru a spori protecția obiectivelor împotriva loviturilor aeriene, cât mai curând posibil”.

Potrivit raportului prezentat de Afzalov, între obiectivele pe care Ucraina a încercat să le atace se află Podul Crimeea și un aerodrom din Regiunea Rostov.

“Sistemele de apărare antiaeriană au distrus două rachete care au atacat podul peste Strâmtoarea Kerci și aerodromul Morozovsk. Nu au fost înregistrate victime sau pagube materiale”, a spus Afzalov.

După cum a menționat acesta, alte două rachete au fost interceptate cu ajutorul mijloacelor de război electronic și au fost deviate de la ținte.

Într-un material video distribuit luni de Ministerul rus al Apărării, generalul Gherasimov a condus o consfătuire a Grupării de forțe întrunite din zona operației militare speciale.

Din imaginile video oficiale rezultă faptul că la întâlnire au mai participat, între alții, șeful Direcției Principale Operații din cadrul SMG, Serghei Rudskoy, și locțiitorul șefului SMG, Aleksei Kim.

Comentariul autorului: Potrivit materialului video prezentat de Ministerul rus al Apărării, este pentru prima dată când generalul Gherasimov apare în public după rebeliunea militară condusă de fondatorul PMC Wagner, Evgheni Prigojin.

În acest fel, sunt infirmate speculațiile apărute în presa rusă și occidentală în ultimele zile potrivit cărora șeful SMG al Forțelor Armate ale Federației Ruse ar fi fost înlocuit din funcția de comandant al Grupării de forțe întrunite din Ucraina. Potrivit informațiilor promovate, în special, de The Moskow Times și Daily Mail, în locul lui Gherasimov ar fi fost numit comandantul Trupelor de Desant Aerian, general colonel Mikhail Teplinsky.

Pe de altă parte, trebuie semnalat faptul că de la consfătuirea condusă de Valeri Gherasimov a lipsit generalul Surovikin, comandantul Forțelor Aerocosmice și locțiitor al comandantului trupelor ruse din Ucraina.

Acest lucru confirmă faptul că Surovikin “a fost tras pe linie moartă” în urma rebeliunii armate a lui Evgheni Prigojin. Acestuia i s-a reproșat apropierea de grupul Wagner, precum și faptul că ar fi știut dinainte despre acțiunile planificate de membrii grupării împotriva conducerii Ministerului Apărării și a SMG al Forțelor Armate.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel