Rușii suferă pierderi de vehicule blindate în apropiere de satului ucrainean Krinki (Foto/Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Rușii au suferit pierderi grele de vehicule blindate în apropiere de satul ucrainean Krinki, aflat pe malul stâng al regiunii Herson. Comandantul companiei ucrainene ''Birds'' a publicat mai multe imagini pe canalul său Telegram.

Se raportează că, în timpul zilei de 9 decembrie, pe timp de zi, rușii au pierdut 4 tancuri, 2 transportoare blindate și 4 patru vehicule de luptă. În plus, rușii au pierdut 28 de drone FPV din cele 31 detectate în timpul zilei, potrivit Militarnyi.

Pe 8 decembrie, armata ucraineană a precizat că un desant aerian al forţelor ruse de ocupaţie a fost oprită din cauza minării unei zona mari aflate sub ocupaţie.

Minele au fost împrăștiate pe traseul rusesc între așezarea Kozachi Laheri și satul Krinki, unde militarii ucraineni dețineau poziții.

Ca urmare, vehiculele blindate rusești au fost serios avariat și s-au oprit din a avansa în zona de front mai sus menţionată, după care echipajul a părăsit transportoarele blindate.

Anterior, la 6 decembrie, a fost raportată distrugerea unor blindate de tip BTR-82А, BMD-4М și a unui camion URAL 4320-36.

Potrivit Statului Major General al Forțelor Armate Ucrainene, militarii ucraineni continuă să dețină poziții pe malul stâng al râului Nipru, în regiunea Herson.

Grupurile de asalt ale armatei ucrainene încearcă în prezent să avanseze la sud de Krinki și să consolideze capul de pod de la sud-est de sat.

În această direcție, militarii ucraineni au desfășurat în mod activ un război de contra-baterie, trăgând intens asupra pozițiilor și asupra infrastructurii inamicului de pe malul stâng al râului Nipru.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel