Rușii spun că ofensiva din Donbas decurge bine, dar nivelul de pregătire al trupelor rămâne slab / Ministerul britanic al apărării: 97% din armata rusă, implicată în Ucraina

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Armata rusă
Armata rusă

Începută deja de aproximativ o săptămână, ofensiva rusă din estul Ucrainei decurge conform planului, dacă ar fi să dăm crezare declarațiilor oficialilor ruși. Totuși lucrurile nu stau chiar așa, practic, toată Armata Rusă fiind implicată pe frontul din estul Ucrainei.

Ministerul rus al Apărării a declarat că trupele sale au spart două linii defensive ucrainene din regiunea Luhansk de est și au împins trupele ucrainene înapoi aproximativ trei kilometri, forțându-le să lase în urmă echipamentele și cadavrele celor uciși. Informația nu a putut fi confirmată, scriu Reuters și AP.

Totuși, sunt mari semne de întrebare privind capacitatea Rusiei de a face progrese semnificative într-o nouă ofensivă la scară largă în estul Ucrainei.

„Este probabil mai multă dorință decât realism”, a declarat pentru CNN un înalt oficial militar american. „Este puțin probabil ca forțele ruse să fie mult mai bine organizate și, prin urmare, puțin probabil să aibă mai mult succes, deși par dispuși să trimită mai multe trupe în mașina de tocat carne”, a declarat un înalt oficial britanic pentru CNN.

 

Rusia - atacuri în valuri

Foto ilustrativ: Ministerul rus al apărării

Statele Unite cred acum că este probabil ca trupele ruse să meargă pe front înainte ca antrenamentul să se încheie din cauza presiunii politice din partea Kremlinului, a declarat pentru CNN un înalt oficial militar american.

La Luhansk, numărul atacurilor terestre și aeriene rusești „crește în fiecare zi”, a declarat guvernatorul Serhii Haidai la televiziunea ucraineană.

„Rușii au reușit să transfere noi forțe pentru ofensivă și acum încearcă să ne copleșească cu o masă umană pură”, a spus Haidai.

Scopul Kremlinului? Securizarea zonelor de est pe care le-a anexat ilegal în septembrie anul trecut - regiunile Donețk, Herson, Luhansk și Zaporijjia.

”Inamicul, încercând să preia controlul deplin asupra regiunilor Doneţk şi Lugansk, continuă să-şi concentreze eforturile principale pe efectuarea de operaţiuni ofensive în zonele Kupiansk, Lîman, Bahmut, Avdiivka şi Şahtarsk”, a informat armata ucraineană.

 

Practic, toată armata rusă este implicată în războiul din Ucraina

 

Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a spus, citat de BBC, că practic întreaga armată rusă este implicată în războiul din Ucraina.

Comentând strategia ofensivă a Moscovei, Wallace a spus că Rusia nu a putut să adune o forță credibilă pentru a „sparge” apărarea Ucrainei. Mai degrabă, „am văzut doar un efort de a merge înainte”, spune oficialul.

"Acest lucru a costat armata rusă un preț enorm. Potrivit estimărilor noastre, 97% din armata rusă, întreaga armată rusă, se află în Ucraina", a spus ministrul britanic.

Potrivit acestuia, ajutând Ucraina să învingă Rusia în Ucraina, Occidentul întărește securitatea acasă.

„Dacă 97% din armata rusă se află acum în Ucraina, cu uzură foarte, foarte mare, cu potențial o reducere cu 40% a capacității de luptă și aproape două treimi din tancuri distruse sau stricate, acest lucru are un impact direct asupra securității Europei" el a spus.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel