Rușii se tem de avansul ucrainean în regiunea Herson. Forțele ocupante consolidează poziții în apropierea autostrăzii M14

Vehicul de luptă al infanteriei din Brigada Mecanizată 47 „Măgura”
Vehicul de luptă al infanteriei din Brigada Mecanizată 47 „Măgura”

Armata rusă se pregătește de posibile atacuri ale ucrainenilor în jurul autostrăzii M14 de pe malul stâng al Niprului din regiunea Herson, de-a lungul căreia ocupanții ruși au construit un șanț de jumătate de kilometru și alte poziții de apărare.

Potrivit analizei zilnice a Institutului American pentru Studiul Războiului (ISW), rușii încearcă să-și consolideze pozițiile ca răspuns la atacurile anterioare ale Forțelor Armate ale Ucrainei (AFU) în apropierea orașelor Krînki și Pișceanivka din regiunea Herson.

În această zonă ucrainenii își mențin pozițiile pe malul de est al Niprului, dar încearcă să facă câștiguri teritoriale în continuare față de pozițiile ocupate temporar de ruși. Luptele au continuat aici marți, dar ISW raportează că niciuna dintre părți nu a înregistrat câștiguri teritoriale.

Potrivit bloggerilor ruși la care face referire ISW, armata rusă urma să avanseze la nord de Kermenchyk și Staromylnivka în regiunea Donețk. Dar analiștii subliniază că această afirmație nu poate fi verificată din sursele disponibile.

În regiunea Zaporojia, luptele poziționale continuă în jurul orașelor Robotîne, Verbove și Novoprokopivka. Totuși, nici aici nu au existat câștiguri teritoriale.

 

Rusia are obiective maximaliste în Ucraina 

 

ISW consideră că declarațiile lui Putin arată că liderul de la Kremlinu nu este interesat  de negocieri cu Ucraina care să fie duse cu bună-credință. Obiectivele maximaliste ale Rusiei în Ucraina – care echivalează cu capitularea deplină a Ucrainei și a Vestului.

Putin a susținut, pe 16 ianuarie, în timpul unei întâlniri cu reprezenbtanții municipalităților din Rusia, că „statalitatea ucraineană poate suferi o lovitură ireparabilă, foarte gravă” dacă situația actuală pe câmpul de luptă continuă. Putin a reiterat, de asemenea, acuzațiile de la Kremlin cu privire la prevalența nazismului în Ucraina și a susținut că „acești oameni... nu pot câștiga”. înlocuirea cu un guvern acceptabil de Kremlin.

Putin a reiterat narațiunea Kremlinului că Ucraina – nu Rusia – este de vină pentru absența negocierilor, susținând că „formula de pace” a Ucrainei este de fapt o continuare a interdicției președintelui ucrainean Volodimir Zelenski de a negocia cu Rusia.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel