Ruşii să tem de un atac cu drone sau rachete. Pe clădirea Ministerului rus al Apărării a fost montat un sistem Pantsir-S1 (Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Sistem Pantsir-S1, pe acoperișul Ministerului rus al Apărării
Sistem Pantsir-S1, pe acoperișul Ministerului rus al Apărării

La Moscova, capitala Rusiei, armata rusă a început să instaleze sisteme de rachete sol-aer pe cele mai importante clădiri din centrul orașului. Pe 19 ianuarie, locuitorii din zonă au surprins momentul în care un sistem de rachete sol-aer cu rază medie de acțiune Pantsir-S1 a fost montat pe clădirea Ministerului rus al Apărării, aflată la adresa Frunzenskaia Naberezhnaia nr. 22, Moscova.

Sistemele rusești de apărare antiaeriană Pantsir-S1 au fost reperate pe plafonul clădirilor din Moscova, la câțiva kilometri distanță de Kremlin.

Pe rețelele de socializare au apărut materiale video și fotografii cu sisteme de rachete antiaeriene Pantsir-S1 poziționate deasupra sediului Ministerului rus al Apărării și a altor clădiri din centrul Moscovei.

Fotografiile publicate joi pe rețelele de socializare arătau că un sistem de rachete Pantsir fusese instalat pe acoperișul unei clădiri cu opt etaje folosită de Ministerul rus al Apărării de-a lungul râului Moskva.

O altă înregistrare video a arătat cum un sistem Pantsir a fost ridicat pe acoperișul unei clădiri din districtul Taganka din Moscova, la 2,5 km sud-est de Kremlin.

De asemenea, Radio Europa Liberă relatează că sistemele de apărare antiaeriană S-400 au fost amplasate recent în mai multe zone din Moscova. Locuitorii Moscovei au publicat imagini cu zone în care aceste echipamente militare au fost desfăşurate.

În aceste imagini se pot observa sistemele de rachete antiaeriene S-400 poziționate pe teritoriul Academiei Agricole Timiryazovo. O altă baterie a acestor complexe este amplasată între parcurile "Sokolniki" și "Losiny ostrov", fiind în același timp aproape de clădiri rezidențiale.

De asemenea, se raportează că o baterie a sistemului S-400 a fost amplasată în zona Koptevo și a autostrăzii Rublevo-Uspenske.

Autoritățile de la Moscova și Ministerul Apărării nu au raportat nimic despre desfășurarea de sisteme de apărare aeriană în centrul Moscovei. Niciunul dintre oficiali ruşi din Ministerul Apărării nu a comentat încă informațiile apărute în mass-media.

Desfășurarea în masă a sistemelor de apărare antiaeriană în jurul Moscovei poate fi un răspuns la amenințarea tot mai mare a atacurilor cu vehicule fără pilot asupra unor obiective strategice aflate pe teritoriul Federației Ruse.

Mass-media ucraineana a scris anterior despre atacul asupra bazei aeriene militare a aviației strategice ruse a Forțelor Aeriene Ruse din Engels, la 5 decembrie.

La momentul respectiv, o dronă necunoscută a atacat un aerodrom din regiunea Saratov, situat la 500 km de granița cu Ucraina. Apoi, rușii au declarat că o aeronavă necunoscută a "căzut" pe pistă pe care se aflau mai multe bombardiere strategice ale Forțelor Aeriene Ruse. Potrivit rușilor, explozia a avariat două bombardiere strategice.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel