Rușii lovesc din nou în proximitatea României. Porturile Reni și Izmail pe lista țintelor vizate de dronele rusești

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Atac asupra portului ucrainean Izmail, 3 septembrie 2023
Atac asupra portului ucrainean Izmail, 3 septembrie 2023

În cursul nopții de 03.09.2023, Forțele Armate ale Federației Ruse au lansat o nouă serie de atacuri asupra unor ținte de pe teritoriul Ucrainei, întrebuințând, în special, drone kamikaze. Alerte aeriene au fost anunțate în mai multe regiuni din Ucraina, inclusiv în Odesa.

După cum au informat sursele publice ucrainene și rusești, mai multe explozii au fost înregistrate în orașul Reni, situat pe malul Dunării, care face parte din regiunea Odesa.

Potrivit martorilor oculari, ca urmare a loviturilor cu drone au izbucnit o serie de incendii, care au provocat pagube infrastructurii portuare.

Partea rusă susține că portul de la granița cu România este folosit de către trupele regimului de la Kiev pentru transbordarea mărfurilor militare, respectiv a armelor și munițiilor primite din statele occidentale.

De asemenea, dronele rusești au atacat și alte obiective portuare din Izmail și din regiunea Nikolaev. Au fost lovite depozite de tehnică militară, inclusiv cele în care sunt păstrate dronele maritime ale Forțelor Navale ucrainene.

În același timp, au fost executate atacuri aeriene și asupra unor obiective aparținând Forțelor Armate ale Ucrainei din partea controlată de regimul de la Kiev a regiunii Zaporojie.

Rușii consideră că partea ucraineană concentrează în zonă rezervele care sunt deplasate ulterior către localitățile Rabotino și Verbovoye de pe frontul din sudul Ucrainei, unde continuă luptele aprige ale trupelor din cele două state.

Alertele de raid aerian din Ucraina au încetat în jurul orei 05:00 de dimineață, după ora locală.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel