Rușii își pregătesc apărarea aeriană deasupra Moscovei / Ministrul ucrainean al apărării: Rusia va închide graniţele pentru bărbaţii ruşi

Ministerul Apărării al Rusiei a raportat că aproape 2.000 de militari din sistemul de apărare antirachetă al Moscovei vor fi de serviciu la posturile de luptă în noaptea de Revelion.

Unității de apărare aeriană și apărare antirachetă a Forțelor Speciale de Apărare ale Forțelor Aeriene Ruse „i se atribuie sarcina de apărare antiaeriană și antirachetă a Moscovei și a zonei industriale centrale a Rusiei”, se arată în comunicatul Ministerului Apărării al Federației Ruse, citat de TASS.

Rușii susțin că în perioada sărbătorilor de Anul Nou și a weekendurilor, aproximativ 20.000 de militari vor fi în serviciu de luptă de apărare aeriană.

Rusia ar putea lovi Ucraina în timpul sărbătorilor, arată informațiile britanice.

Britanicii notează că, din octombrie, Rusia apelează la aceeași tactică de lansare a unui val intens de lovituri la fiecare 7-10 zile.

Rusia urmează aproape sigur această abordare, încercând să copleșească apărarea antiaeriană ucraineană, spun ei.

„ Cu toate acestea, există o posibilitate realistă ca Rusia să încalce această schemă de a lovi din nou în zilele următoare, încercând să submineze moralul populației Ucrainei în timpul sărbătorilor de Anul Nou”, a spus serviciile de informații britanice.

 

Ministrul ucrainean al apărării avertizează că Rusia va introduce legea marţială şi va închide graniţele pentru bărbaţii de vârstă militară

 

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksi Renznikov, susţine că Rusia se pregăteşte să introducă legea marţială la începutul lunii ianuarie a anului viitor şi intenţionează să închidă graniţele pentru bărbaţii ruşi.

"Aş dori să mă adresez ruşilor cu obligaţii militare. În primul rând este vorba despre locuitorii marilor oraşe. Ştiu sigur că mai aveţi aproximativ o săptămână pentru a face măcar o alegere. La începutul lunii ianuarie, autorităţile ruse vor închide graniţele pentru bărbaţi, iar apoi vor declara legea marţială" - a declarat Reznikov, într-un mesaj difuzat vineri seară. Potrivit ministrului, după introducerea legii marţiale în Federaţia Rusă, autorităţile statului agresor vor începe un nou val de mobilizare. Reznikov a remarcat că, în Belarus, de asemenea, se vor închide graniţele pentru bărbaţii de vârstă militară. "Nu vă cer să mă credeţi pe cuvânt, vreau să vă puneţi o singură întrebare şi să răspundeţi sincer: când veţi pleca la război, unde puteţi muri sau deveni schilod pe viaţă, pentru ce veţi lupta mai exact?" - a adăugat ministrul ucrainean al apărării.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel