Rușii instalează în apropierea Podului Crimeea bariere împotriva dronelor maritime de suprafață și subacvatice

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Utilizatorul canalului de Telegram “Mash” a informat, pe 31.07.2023, că, în acvatoriul Mării Negre, în zona Podului Crimeea, sunt instalate bariere speciale împotriva dronelor de suprafață și subacvatice. Acestea au rolul de a împiedica executarea unor noi atacuri dinspre mare ale dronelor ucrainene.

Potrivit sursei, există planuri de îngrădire a structurii podului, pe toată lungimea acestuia. Se presupune că o măsură de acest fel va fi eficientă și va asigura protecția întregului obiectiv de infrastructură.

Reprezentanții ruși susțin că, în ultima perioadă, partea ucraineană a început să folosească tot mai multe drone maritime. Militarii din cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei întrebuințează atât realizări proprii în domeniu, cât și mijloace tehnice primite din statele occidentale.

Probabil, la baza întăririi măsurilor de protecție în ceea ce privește Podul Crimeea se află și o declarație recentă a președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski. Acesta a afirmat că podul reprezintă o țintă pe care forțele de securitate ucrainene trebuie să o distrugă.

Anterior, șeful Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), Vasili Malyuk, a recunoscut implicarea serviciilor speciale ucrainene în planificarea și executarea atacului terorist de pe Podul Crimeea din toamna anului trecut.

La sfârșitul săptămânii trecute, președintele rus, Vladimir Putin, a declarat că i s-au făcut propuneri în direcția asigurării unor măsuri suplimentare de asigurare a securității Podului Crimeea.

“Când vor începe să lucreze, se va vedea”, a precizat atunci șeful statului rus, fără să ofere alte detalii.

Foto: MAGURA V5

Comentariul autorului: Potrivit unor surse americane, militarii ucraineni întrebuințează drone de suprafață modernizate de generația a doua de tip MAGURA V5 pentru a monitoriza situația din Regiunea Mării Negre și pentru a lovi obiective rusești din zonă.

Producerea, repararea și întreținerea acestora se desfășoară într-o bază secretă a Forțelor Armate ale Ucrainei, unde, recent, a fost permis accesul jurnaliștilor americani.

Dronele sunt echipate cu sisteme optoelectronice și un kit de comunicații Star Link. Lungimea acestora este de 5,5 metri, lățimea de 1,5 metri, iar pescajul de 0,5 metri. Viteza maximă pe care o pot atinge este de 42 de noduri. Autonomia este de aproximativ 833 de kilometri, iar greutatea încărcăturii de 320 de kilograme.

Surse rusești susțin că dronele de acest tip au fost întrebuințate în atacurile asupra Bazei Navale din Sevastopol din octombrie 2022, precum și în atacul asupra Podului Crimeea din noaptea de 17 iulie 2023.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel