Rușii încearcă să suprime rezistența populației locale din Crimeea. Civilii care susțin Ucraina, persecutați de Armata Rusiei

Darius Muresan |
Data publicării:
Ministerul de Externe al Franței via Ambasada Franței la Washington D.C.
Ministerul de Externe al Franței via Ambasada Franței la Washington D.C.

Invadatorii ruşi încearcă să suprime rezistenţa populaţiei locale din Crimeea, persecutând şi terorizând civilii cu opinii proucrainene - potrivit unui raport al Direcţiei Principale de Informaţii (GUR) a Ministerului Apărării de la Kiev. 

Serviciile de informaţii ucrainene notează că atacurile asupra instalaţiilor militare folosind aşa-numitele cockteiluri Molotov au devenit sistematice în Crimeea, organizatorii acestora fiind, în mare parte, civili care sprijină Ucraina, informează Rador. Pentru a contracara astfel de atacuri, armata rusă a fost pusă în alertă maximă, invadatorii monitorizând "persoanele suspecte" care ar putea fi implicate în activităţi de sabotaj. Mai mult, armata rusă a primit undă verde pentru folosirea forţei fizice şi a armelor împotriva acestei categorii de civili.

De asemenea, ocupanţii ruşi au început să reţină şi să aresteze masiv crimeeni. Potrivit GUR, mai mulţi cetăţeni care au refuzat să primească cetăţenia rusă sunt consideraţi "dispăruţi" după arestările operate de către invadatori.

Cei care rămân în libertate primesc pedepse administrative, amenzi mari şi sunt hărţuiţi. Oamenii sunt concediaţi de la locul de muncă, sunt lipsiţi de proprietate şi de afaceri. "Majoritatea celor reţinuţi şi arestaţi sunt reprezentanţi ai poporului tătar din Crimeea. Printre aceştia se numără vicepreşedintele Mejlis-ului poporului tătar din Crimeea, Nariman Djelal, jurnalistul şi membrul asociaţiei publice 'Solidaritatea Crimeii' Timur Ibrahimov şi persoana publică Rustem Seitmemetov" - notează GUR.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel