Rușii încă încearcă să intre în Bahmut, în ciuda pierderilor uriașe. ”Wagnerienii” trimit carne de tun în asalturi succesive

Armata rusă nu încetează să încerce să intre în Bakhmut în regiunea Donețk sau să ocolească orașul, deși suferă pierderi uriașe.

Direcțiile Bahmut, Avdiivka și Novopavlivsk rămân cele mai disputate, a anunțat de șeful administrației regionale Donețk, Pavlo Kirilenko, la un briefing de presă.

”În direcția Bahmut, inamicul nu încetează să încerce să spargă apărarea Forțelor Armate sau să intre în oraș sau să-l ocolească. Asta pentru a ne dezvolta în continuare ofensiva”, a spus Kirilenko.

Potrivit acestuia, ocupanții ruși transferă forțe semnificative în direcțiile indicate, repartizându-le astfel încât, suferind un fiasco în alte direcții, cel puțin undeva pentru a obține succesul.

„De aceea inamicul are pierderi uriașe, dar nu-și oprește încercările”, a spus șeful OVA.

El a adăugat, de asemenea, că rușii distrug așezările din prima linie în timpul retragerii lor în pozițiile lor anterioare.

„Întreaga linie a frontului de la sud la nord - Maryinka, Krasnohorivka, direcția Vugledarsky, Avdiivka, Toretsk, Bahmut, Soledar și parțial comunitatea Siversk - sunt supuse unui foc constant. Și distrugerea infrastructurii din regiune este foarte mare”, a subliniat Kirilenko.

Militarii ucrainenii au povestit cu acționează forțele ruse în zona Bahmut, scrie NV.

Potrivit acestora, gruparea paramilitară Wagner trimite noii recruți, ”draftați” direct din pușcăriile Federației Ruse. ”Există primul grup, pentru care folosim adesea cuvântul ”carne de tun”. Ei sunt trimiși pentru a identifica punctele noastre de tragere, spune un militar ucrainean.

”Al doilea grup, pe care ei înșiși îl numesc logisticieni. Aceștia sunt angajați în livrarea de alimente, apă, evacuarea unor persoane”.

”Al treilea grup sunt de fapt „ wagnerieni” care valorează ceva. Ei sunt angajați în reglarea focului, identificarea punctelor de foc și operațiuni de luptă”, relatează militarul ucrainean.

”Aruncă la un asalt cam 15-20 de persoane. Mulți mor, unii sunt răniți. Uneori chiar își împușcă oamenii. Orice retragere, orice pas înapoi este fără echivoc moarte de la proprii camarazi. Dacă asaltul primului grup de 15-20 de persoane nu reușește, după o oră-două, grupul următor începe un nou asalt, călcând peste primii căzuți. Cam două sute dintre ei zac acolo de luni de zile, nimeni nu îi ia. Deși aceasta este o zonă controlată temporar de ruși. Este foarte înfricoșător cum își tratează oamenii”, mai spune militarul ucrainean.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel