Rușii, în corzi: Construiesc linii de apărare în nordul Crimeei. Imagini din satelit confirmă structurile defensive

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Potrivit portalului rusesc topcor.ru, în ultimele zile, pe Internet au apărut o serie de imagini prin satelit de la compania americană Planet Lab, care arată că armata rusă construiește linii defensive în nordul Peninsulei Crimeea.

Imaginile satelitare dezvăluie că în zona căilor de comunicații dintre Peninsula Crimeea și regiunea Herson se construiesc poziții defensive ale Forțelor Armate ruse.

Experții occidentali au observat faptul că, în prima fotografie, făcută în apropierea orașului Armiansk și datată 05 noiembrie, apare săparea unui șanț zimțat.

În plus, un excavator se află în plin proces de excavare. Noul șanț traversează câmpul, perpendicular pe drum, pe canal și pe linia adiacentă (paralelă) de șanțuri săpate anterior.

În cea de-a doua fotografie, realizată în apropierea satului Chongar din Regiunea Herson și datată 10 octombrie, este semnalată prezența unei rețele de tranșee. Mai mult, se înregistrează progrese semnificative față de ceea ce s-a observat în această zonă pe 12 august.

Analiștii au ajuns la concluzia că refacerea vechilor tranșee și crearea altora noi în apropiere de Armiansk și Chongar nu trebuie considerată ca un indiciu al unei posibile retrageri a trupelor ruse în aceste poziții. Forțele Armate ale Federației Ruse au suficiente forțe și mijloace în Regiunea Herson pentru a se confrunta cu Forțele Armate ale Ucrainei. Rușii pur și simplu și-au schimbat abordarea față de operațiunea militară specială și acum operează pe principiul “reasigurării”, care este mai bun decât “orice abordare arogantă”.

De asemenea, s-ar părea că forțele ruse au construit în mod activ o linie densă de structuri și poziții defensive pe malul stâng al Niprului, în regiunile Zaporizhia și Herson. În documentele interne rusești interceptate, se numește „Lyniya Dnipro”, scrie Pravda ucraineană.

De la începutul lunii noiembrie, această construcție a punctelor de apărare se afla într-o etapă mai mult sau mai puțin finală pe porțiunea situată între districtul Energodar până la orașul Kahovska.

Descarcă-ți aplicația DefenseRomania. O poți instala de aici:  Android (Magazin Play)    iOS (App Store)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel