Rușii fac noi schimbări la conducerea trupelor din Ucraina: Generalul Teplinsky, numit în fruntea Grupării de trupe Dnipro de pe direcția Herson

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Șoigu și Gherasimov / Sursa: ministerul rus al apărării, facebook
Șoigu și Gherasimov / Sursa: ministerul rus al apărării, facebook

După cum a informat sursa rusească 5-tv.ru, preluată de cotidianul Vzglyad, generalul colonel Mihail Teplinsky a fost numit în funcția de comandant al Grupării de trupe Dnipro (Dnepr) din zona operației militare speciale. Astfel, acesta va începe să îndeplinească misiuni în Regiunea Herson.

Teplinsky a fost transferat în această nouă poziție din funcția de locțiitor al comandantului Grupării întrunite de trupe ruse. În noul său post, Teplinsky l-a înlocuit pe generalul colonel Oleg Makarevich.

În anul 2007, Mihail Teplinsky a absolvit Academia Militară a Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse. Începând din iunie 2022, acesta a fost numit în funcția de comandant al Trupelor de Desant Aerian ale armatei ruse.

În perioada decembrie 1994 - martie 1995, Teplinsky a participat la primul război din Cecenia. Ca urmare a eroismului de care a dat dovadă pe timpul îndeplinirii unei misiuni speciale, pe 01 martie 1995, președintele rus, Vladimir Putin, a semnat un decret prin care i-a acordat titlul de Erou al Federației Ruse.

În luna aprilie a acestui an, din funcția de comandant al Trupelor de Desant Aerian, generalul colonel Mihail Teplinsky, l-a însoțit pe Vladimir Putin în timpul unei vizite la statul major al Grupării de trupe Dnipro din Regiunea Herson.

Sursa: topwar (publicație aliniată propagandei oficiale ruse).

Comentariul autorului: Trebuie precizat faptul că funcțiile de pe ștatele Grupării de forțe întrunite participante la operația militară specială din Ucraina sunt îndeplinite în paralel cu funcțiile oficiale ocupate în cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse. Astfel, generalul Teplinsky își va păstra în continuare și postul de comandant al Trupelor de Desant Aerian.

Potrivit unor postări de pe rețelele de socializare, înlocuirea din funcție a generalului colonel Oleg Makarevich s-a datorat lipsei de inițiativă, ignorării situației din Regiunea Herson și mușamalizării unor deficiențe în conducerea trupelor. Această atitudine a permis debarcări constante ale inamicului pe malul stâng al Niprului, consolidarea unor poziții ale acestuia și desfășurarea de raiduri frecvente de sabotaj în dispozitivul de luptă rusesc.

Această situație a creat pericolul apariției unor capete de pod ucrainene, pe care să se bazeze o ofensivă de amploare în Regiunea Herson.

Mihail Teplinsky, care este originar din Donbas, face parte din aripa dură a comandanților militari ruși. Acesta a participat la misiunea de menținere a păcii din Transnistria și la ambele campanii din Cecenia. La trupe, generalul a fost denumit Armaghedon, din cauza temperamentului său foarte dur. Teplinsky folosește indicativul Viscol.

Înainte de a prelua funcția de comandant al Trupelor de Desant Aerian, Teplinsky a fost șef de stat major și prim-locțiitor al comandantului Trupelor Regiunii Militare Centru.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel