Rusia amenință că va ucide instructorii militari francezi care vor ajunge în Ucraina

Darius Muresan |
Data publicării:
Armata Franței în timpul unor exerciții militare. Sursă foto: Ministerul Apărării de la Paris
Armata Franței în timpul unor exerciții militare. Sursă foto: Ministerul Apărării de la Paris

Kremlinul a anunțat marți că nu exclude posibilitatea ca forțele ruse să lovească instructorii francezi pe care Kievul și Parisul discută în prezent să-i trimită în Ucraina, informează Agerpers, care citează AFP.

"Niciun instructor care va fi implicat în formarea militarilor ucraineni nu este protejat de loviturile (ruse)," a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. "Nu contează dacă este francez sau nu," a adăugat el.

Săptămâna trecută, comandantul șef al armatei ucrainene, Oleksandr Sîrski, a menționat că Franța va trimite "în curând" instructori pentru a pregăti trupele ucrainene, care din februarie 2022 se confruntă cu ofensiva rusă.

Ministerul Apărării ucrainean a precizat ulterior că trimiterea de instructori "este încă în discuție" cu Franța și alte țări.

În mod oficial, Franța nu are militari care să asiste sau să formeze forțele ucrainene în Ucraina.

Președintele francez, Emmanuel Macron, a discutat de mai multe ori posibilitatea trimiterii de trupe occidentale pentru a sprijini Kievul, generând controverse în rândul aliaților și provocând furia Rusiei.

Proiectul unei coaliții europene de instructori militari pentru a antrena trupele ucrainene este în discuție, dar pare a fi departe de a fi finalizat, multe state fiind îngrijorate de posibilele reacții ale Moscovei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel