Rușii continuă seria atacurilor nocturne asupra Ucrainei cu clasicele deja rachete de croazieră Kh-101 și zeci de drone Geran (Shahed)

DefenseRomania Team |
Data publicării:

În cursul nopții de 07.06.2024, Forțele Armate ale Federației Ruse au lansat o nouă serie de atacuri combinate cu rachete și drone asupra unor ținte ucrainene aflate la distanță de linia de contact de luptă.

Atacul asupra obiectivelor aparținând Forțelor Armate ale Ucrainei a început cu lovituri asupra rezervelor armatei ucrainene de la Harkov. Mai multe vehicule, care transportau personal, au fost distruse în zona șoselei de centură a orașului Harkov.

Potrivit canalelor rusești, au fost lovite, de asemenea, mai multe echipamente militare, inclusiv obuziere remorcate de producție americană. Informația nu se poate confirma din surse independente.

În același timp, atacul a vizat una dintre facilitățile din portul Ilichevsk, redenumit Chernomorsk de autoritățile de la Kiev, din Regiunea Odesa. Conform ultimelor date, este vorba despre un obiectiv de transbordare a mărfurilor militare care vin în Ucraina din țările NATO.

O serie de explozii au fost semnalate și în Regiunea Poltava. În această zonă, a fost identificat și apoi distrus un lansator de rachete antiaeriene aparținând militarilor ucraineni.

Pe timpul nopții de vineri, au fost înregistrate sosiri ale rachetelor și dronelor rusești și în Regiunea Kiev. Au fost raportate atacuri asupra unor ținte militare din zona orașului Bila Tserkva. Din datele prezentate de partea rusă rezultă că au fost lovite un complex de apărare antiaeriană și concentrări de personal ale armatei ucrainene.

De asemenea, mai multe lovituri au fost efectuate și împotriva pozițiilor inamicului din sudul localității Volchansk și împrejurimile acesteia. După cum este cunoscut, în acest moment, orașul este împărțit practic în două părți, nordul localității fiind controlat de Forțele Armate de ocupație ale Federației Ruse.

 

Atacurile nocturne ale ocupantului din Ucraina au fost confirmate și de reprezentanții Forțelor Aeriene ucrainene

 

Dintr-un comunicat de presă postat pe rețelele de socializare în această dimineață rezultă faptul că, în noaptea de 07 iunie, inamicul a atacat infrastructura critică a Ucrainei cu ajutorul unor bombardiere strategice Tu-95MS aflate în spațiul aerian al Regiunii Saratov și cu drone de tip Shahed-131/136, lansate din Regiunea Kursk, localitățile Primorsko-Akhtarsk și Yeisk din Ținutul Krasnodar și din zona Cap Chauda din Peninsula Crimeea.

În total, au fost întrebuințate cinci rachete de croazieră Kh-101/Kh-555 și 53 de drone de atac Shahed-131/136.

Atacul aerian a fost respins de grupurile mobile ale armatei ucrainene, precum și de unitățile de rachete antiaeriene și mijloacele de război electronic ale Forțelor Aeriene.

În urma luptelor aeriene, au fost distruse cinci rachete de croazieră Kh-101/Kh- 555 și 48 de drone de atac Shahed-131/136, în Regiunile Dnepropetrovsk, Zaporojie, Kirovograd, Mykolaiv, Herson, Odesa, Harkov, Kiev și Hmelnițki.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel