Ruşii caută să dea vina pe Ucraina după ce o parte dintr-o clădire de apartamente, aflată în oraşul Belgorod, s-a prăbușit (Foto/Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Intrarea prăbușită a unei clădiri rezidențiale din Belgorod. Captură de ecran din materialul postat de Viacheslav Gladkov pe Telegram.
Intrarea prăbușită a unei clădiri rezidențiale din Belgorod. Captură de ecran din materialul postat de Viacheslav Gladkov pe Telegram.

Intrarea unei clădiri de apartamente cu 10 etaje s-a prăbușit pe 12 mai în Belgorod, în Rusia, a anunțat guvernatorul Viaceslav Gladkov. Gladkov a susținut, fără dovezi, că o clădire din districtul Kharkovskaya Gora a fost lovită de un proiectil ucrainean în timpul unei alerte de raid aerian. Mass-media de la Kiev susţine că Ucraina nu are nimic de-a face cu explozia unei clădiri rezidențiale din Belgorod şi că nu este exclus ca serviciile ruse de informaţii recurg la o provocare pentru a da vina pe ucraineni pentru acest incident.

După cum se vede în numeroase fotografii și materiale video postate de presa locală, în urma exploziei s-a creat o gaură imensă într-o clădire de pe strada Shchorsa din Belgorod.

Oficialii locali nu au raportat victime, în timp ce presa rusă de stat a afirmat că cel puțin cinci persoane au fost rănite, citând serviciile pentru situații de urgență. Există riscul ca imobilul să se prăbușească în continuare, a scris agenția de știri TASS, controlată de Kremlin.

Forma exploziei indică o deflagrație din interiorul clădirii. Nu se vede nicio rachetă care să cadă, iar fumul și resturile se îndreaptă în lateral. 

Acest lucru seamănă cu ceea ce s-a întâmplat în 1999 la Moscova, când clădirile înalte au fost aruncate în aer de FSB-ul rusesc pentru a "justifica" războiul din Cecenia.

Oficialii ucraineni nu au comentat afirmațiile. The Kyiv Independent nu a putut verifica în mod independent rapoartele. Înainte de aceasta, mass-media aliniată la Kremlin a raportat că apărarea aeriană a fost operațională în Belgorod.

Afirmațiile privind atacuri cu rachete sau drone împotriva regiunii Belgorod, care se învecinează cu regiunile ucrainene Sumy, Harkov și Luhansk, au devenit un fapt obișnuit în ultimele luni.

Rusia folosește adesea regiunea Belgorod ca punct de lansare pentru lovituri transfrontaliere cu rachete împotriva Ucrainei. Trupele rusești atacă în mod repetat clădiri rezidențiale din Ucraina, ucigând și rănind zeci de civili, inclusiv copii.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel