UPDATE. Rușii bombardează masiv Hersonul cu rachete Grad: Cel puțin 7 morți și aproximativ 60 de răniți

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Sisteme rusești BM-21 Grad. Foto: Inform Napalm
Sisteme rusești BM-21 Grad. Foto: Inform Napalm

Pe 24 decembrie, forțele ruse au bombardat centrul orașului Herson, iar cel puțin 7 persoane au murit și 58 au fost rănite.

UPDATE:Numărul persoanelor ucise în urma bombardamentelor din Herson pe 24 decembrie a crescut la 10, iar alte 55 de persoane au fost rănite, dintre care 18 sunt în stare gravă, scrie NV.

„În acest moment avem 55 de răniți,... 10 morți. Dintre răniți, 18 sunt în stare gravă”, a raportat șeful administrației regionale Herson, Yaroslav Ianușevici.

 

Ocupanții au atacat orașul în jurul orei 11:00, sâmbătă, 24 decembrie. Au bombardat o zonă rezidențială din Herson cu rachete Grad - șase mașini au fost angajate. Salvatorii au avut nevoie de 40 de minute pentru a stinge incendiul, scrie Pravda.

Procuratura regională din Herson a raportat că numărul morților ca urmare a bombardamentelor masive din centrul orașului Herson a crescut la opt, încă 17 civili au fost răniți, mai mulți au fost internați în spital cu răni grave.

Foto: Serviciul pentru Situații de Urgență al Ucrainei / facebook

Anterior, șeful adjunct al Biroului președintelui Kirilo Timoșenko a anunțat moartea a cel puțin cinci persoane, 35 au fost rănite. Mai târziu, el și șeful administrației regionale Herson, Yaroslav Ianușevici, au anunțat că șapte persoane au murit deja, 58 au fost rănite (18 dintre ele erau în stare gravă).

De asemenea, preşedintele Volodimir Zelenski a condamnat atacul și l-a catalogat drept un act de ”teroare” pentru 'intimidarea' ucrainenilor.

”Dimineaţa, sâmbătă, în ajunul Crăciunului, în centrul oraşului. Acestea nu sunt instalaţii militare. Acesta nu este un război conform regulilor definite. Este teroare, este a ucide pentru a intimida şi de plăcere”, a scris preşedintele Zelenski.

Ambasadoarea SUA în Ucraina a condamnat bombardarea de către ruși a centrului Hersonului.

„ Astăzi, un alt atac brutal al Rusiei asupra Hersonului recent eliberat. Locuitorii orașului au suferit atât de rău când trupele ruse care se retrăgeau au întrerupt curentul și apa. Potrivit datelor preliminare, sunt mulți morți și răniți. Foarte înfricoșător, mai ales în ajunul Crăciunului”, a spus Bridget Brink pe Twitter.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel