Rușii au scos la paradă armele capturate în Ucraina: Mai multe Javelin, mitraliere și lansatoare de grenade suedeze Carl Gustav

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele ruse încearcă să profite de lipsa acută de muniție în rândul armatei ucrainene și intensifică campania de cucerire a Donbasului.

Serghei Șoigu, a evidențiat operațiunile ofensive rusești în desfășurare în apropiere de Chasiv Yar, Avdiivka și orașul Donețk. Ministrul susține că forțele sale au cucerit Bohdanivka (nord-est de Chasiv Yar), Pervomaiske (la sud-vest de Avdiivka) și Novomykhailivka (la sud-vest de orașul Donețk). Totuși, analiștii ISW spun că nu au încă o confirmare vizuală că forțele ruse au pus mâna pe toate aceste așezări. 

În acest timp, au apărut informații că pușcașii marini ruși au confiscat o serie de arme occidentale lângă Donețk. Se pare că unele sisteme antitanc Javelin, dar și un lansator de grenade suedez, au fost capturate în Novomykhailivka, atunci când militarii Brigăzii 155 separate de infanterie marină rusă a Flotei Pacificului au atacat satul.

Doar canalul de știri din Orientul Îndepărtat Vesti Primorie a raportat date mai precise , citând un comandant cu indicativul ”Artist”: „Trofeele au fost câștigate la Novomykhailivka. Complexe de rachete antitanc (americane) Javelin, mitraliera americană calibrul 7,62, mitraliera Canik de origine turcă, lansator de grenade suedez Carl Gustav de calibru 84 conceput pentru a distruge armele antitanc, vehiculele blindate ușoare și infanterie”

Canik este o mitralieră grea de 12,7 mm, în timp ce lansator de grenade fără recul Carl Gustav este, de asemenea, o armă mică.

Numărul de Javelin capturate nu este clar. Site-ul RG a publicat mai multe fotografii cu Javeline capturate de trupele ruse în timpul luptei, dar niciuna nu este din locație, majoritatea fotografiilor sunt din Mariupol, altele din Severodonețk și Sartan, sau nu este specificată nicio locație.

 

Lupte grele în Donbas.  Fortificațiile ucrainene distruse cu bombe aeriene ghidate

Un alt membru al unității ruse, un trăgător cu numele Șciuka, a declarat că „un tanc german zace în Novomychajlivka”. Și s-a plâns și de proiectilele poloneze.

„O mină ostilă poloneză, nu se aude că este trasă. Nu poți decât să auzi sosirea ei”, a spus el, adăugând că într-o jumătate de secundă nu există unde să te ascunzi și depinde doar de noroc.

Progresul rușilor la sud-vest de Donețk (unde se află Novomychaylivka, în care soldații ruși au ridicat un steag peste una dintre ruine), este minim, potrivit ISW. De-a lungul anilor, Ucraina a transformat Novomychaylivka într-o fortăreață plină de tranșee și puncte de sprijin din beton. Soldații au transformat casele părăsite demult de civili în puncte de control.

Într-o declarație către Vesti Primorje, Șciuka a mulțumit forțelor aeriene pentru sprijinul acordat. „De la marinarii brigăzii 155, mulțumim băieților, aviatorilor de pe Su-34. Ne-au ajutat cu adevărat.”

Capturarea lui Novomykhailivka ar trebui să deschidă posibilitatea rușilor de a avansa spre Vuhledar și Kuraciov, care este un nod logistic important.

Potrivit ISW, rușii au avansat până la Ceasiv Yar lângă Bahmut, dar nu au obținut încă succesele tactice necesare pentru a-l captura. Cu toate acestea, ei sunt deja la periferia acestui oraș.

În plus, au avansat semnificativ la nord-vest de Avdijivka. Cucerirea Pervomaisk a fost anunțată de ruși încă din martie, dar se pare că forțele Moscovei nu au încă controlul întregului sat spune ISW, deși unele surse precum ucrainenii de la  Deep State a spus că rușii au reușit să treacă prin linia de apărare a Batalionului 59 de Infanterie ucrainean și dețin controlul Pervomaisk.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel