Rușii au 'rezolvat' cazul Navalnîi: Opozantul a fost otrăvit în avionul care îl ducea la Berlin sau în Germania

Darius Muresan |
Data publicării:
Sursă foto: Alexei Navalnîi Facebook
Sursă foto: Alexei Navalnîi Facebook

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat că opozantul de la Kremlin, Alexei Navalnîi, căruia i s-a făcut rău în timpul unui zbor din Siberia spre Moscova pe 20 august şi a fost transportat cu avionul la Berlin pentru tratament, ar fi putut fi otrăvit în Germania sau în avionul spre capitala germană.

Probele de sânge prelevate de la Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, au confirmat prezenţa agentului neurotoxic Noviciok, a declarat Organizaţia globală pentru interzicerea armelor chimice.

Tentativa de otrăvire a înrăutăţit relaţiile dintre Rusia şi Occident, care a introdus sancţiuni împotriva oficialilor ruşi apropiaţi preşedintelui Vladimir Putin.

Avem toate motivele să credem că tot ceea ce i s-a întâmplat lui Navalnîi şi cum a ajuns agentul toxic în corpul său s-ar fi putut întâmpla în Germania sau în avionul în care a fost urcat şi trimis la clinica Charite” a declarat Lavrov într-o nouă conferinţă susținută online, potrivit agenției de presă Mediafax.

Navalnîi a primit tratament în spitalul Charite din Berlin timp de 32 de zile înainte de a fi externat în septembrie.

Luna trecută, Uniunea Europeană şi Marea Britanie au impus sancţiuni împotriva unor oficiali ruşi apropiaţi lui Putin, ca răspuns la otrăvirea lui Navalnîi.

Rusia a negat orice implicare în otrăvirea lui Navalnîi, care se recuperează în Germania.

Urme ale agentului Noviciok au fost găsite şi în corpul agentului dublu rus Sergei Skripal şi al fiicei sale, otrăviţi la Londra în 2018.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel