Rușii au pierdut o unitate radar 9S36M a unui sistem de apărare antiaeriană Buk-M3 (Video): Ucrainenii au efectuat atacul utilizând HIMARS

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Momentul în care o dronă ucraineană stabileşte coordonatele unei staţii radar ruseşti a sistemului de rachete Buk-M3 pentru ca un sistem HIMARS să deschidă focul. Sursa foto: Captură material video prezentat de către Forţele Armate Ucrainene.
Momentul în care o dronă ucraineană stabileşte coordonatele unei staţii radar ruseşti a sistemului de rachete Buk-M3 pentru ca un sistem HIMARS să deschidă focul. Sursa foto: Captură material video prezentat de către Forţele Armate Ucrainene.

Forțele Armate Ucrainene au distrus o stație radar pentru sistemul de rachete antiaeriene Buk-M3. Într-un scurt material video, publicat pe reţele de socializare, se poate observa cum o unitate radar operată de forţele ruse de ocupaţie este detectată și apoi distrusă.

 

Publicaţia ucraineană Militarnyi precizează că Forțele Armate Ucrainene au distrus o stație radar 9S36M, o componentă esenţială a sistemului rusesc de rachete antiaeriene Buk-M3.

Distrugerea acestei staţii radar a fost posibilă după ce o dronă de supraveghere a comunicat coordonatele către sistemul de rachete cu lansare multiplă M142 HIMARS.

Youtube video image

Se remarcă faptul că o astfel staţie radar costa peste 40 de milioane de dolari. Detectarea țintelor și ghidarea rachetelor se face cu ajutorul unei antene radar care poate fi ridicată la o înălțime de până la 21 de metri. Stația radar poate căuta ținte pe o rază de ±45° în azimut și 70° în unghi, la o distanță de până la 120 km.

Urmărirea țintelor se realizează în sectorul de ±60° în azimut și de la -5 la +85° în elevație, inclusiv ținte care zboară la altitudini joase și foarte joase. Stația este capabilă să detecteze simultan până la 10 ținte. Dar, în cazul de faţă, se pare că a fost surprinsă de drona ucraineana chiar în momentul în care nu era activă. 

Ieri, DefenseRomania a relatat, citând surse mass-media ucrainene, că una dintre cele mai importante staţii radar ale armatei ruse, cunoscută sub numele de "Predel-E", a fost distrusă în regiunea Herson.

De asemenea, artileria ucraineană a lovit și sistemul mobil rusesc de război electronic Leer-2. Aceste ținte au fost, de asemenea, lovite cu rachete ghidate cu precizie M142 HIMARS.

După cum a raportat anterior agenţia ucraineană de presă UNIAN, în ultimele 24 de ore, armata ucraineană a efectuat șapte lovituri asupra unor zone în care se afla concentrat un număr semnificativ de militari ruşi. De asemenea, a fost efectuate ale patru atacuri reuşite asupra sistemelor de rachete antiaeriene ale forţelor ruse de ocupaţie.

Potrivit Statului Major General al forțelor armate ucrainene, Federația Rusă a pierdut deja aproximativ 261.840 de soldați de la începutul războiului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel