Rușii au lovit din nou cu rachete de croazieră podul de cale ferată din apropiere de Odesa

Ionel Copcea |
Data publicării:

Trupele ruse au efectuat, pe 02.05.2022, un nou atac asupra podului de cale ferată din raionul localității Zatoka din Regiunea Odesa. Atacul a fost confirmat de adminstrația militară din Odesa.

Potrivit presei locale, Forțele Armate ale Rusiei au atacat Odesa cu trei rachete dirijate de mare precizie. “A fost efectuată o lovitură exactă asupra podului de cale ferată peste estuarul Nistrului”.

Acest lucru a fost anunțat de purtătorul de cuvânt al administrației din Odesa, Serghei Bratchuk. Potrivit acestuia, ar fi fost lovit și un alt obiectiv de pe teritoriul orașului, dar, deocamdată, nu există informații exacte despre acest lucru.

După cum a anunțat publicația Dumskaya.net din Odesa, în oraș nu a fost declanșată nicio alertă de raid aerian, iar apărarea antiaeriană ucraineană se afla în stare de funcționare. Aceasta a confirmat faptul că una sau două rachete au lovit podul, care are o importanță strategică în ceea ce privește aprovizionarea cu carburanți și lubrifianți din Republica Moldova.

Nu se spune nimic despre consecințele atacului, dar se subliniază faptul că eventuala refacere a podului va dura mai mult de o lună. În general, livrările de combustibili către Ucraina sunt blocate din această direcție.

Între timp, șeful administrației militare din Odesa, Maxim Marchuk, a declarat că în timpul atacului cu rachete nu au existat victime. Acesta a anunțat că apărarea antiaeriană a doborât o dronă rusească, ce se apropia de oraș dinspre mare. În același timp, un grup de nave rusești a fost observat la nord-vest de Odesa.

Primul atac asupra podului din Zatoka a fost efectuat cu două rachete de croazieră de tip Kalibr pe 26 și 27 aprilie. Podul a fost scos din funcțiune, dar autoritățile de la Odesa au început imediat lucrările de refacere a acestuia, ținând cont de importanța lui.

Comentariul autorului: În ultima perioadă, armata rusă a intensificat lovirturile cu rachete de croazieră Kalibr și Onyks asupra Regiunii Odesa. Între altele, în urmă cu câteva zile, a fost scos din funcțiune aerodromul din apropiere de Odesa, după ce pista de decolare-aterizare a acestuia a fost distrusă.

Toate aceste evoluții arată faptul că partea rusă pregătește terenul pentru o intervenție terestră în regiune. Cel mai probabil, aceasta va veni din direcția Nikolaev, ținând cont de faptul că trupele ruse din Transnistria sunt insuficiente pentru susținerea unui atac asupra regiunii, care este destul de bine apărată.

Ținând cont de evenimentele din ultima perioadă din Marea Neagră, nici nu se pune problema debarcării desantului maritim al Flotei ruse din Marea Neagră în apropiere de Odesa ori în altă zonă de pe litoral. Probabil că trupele ruse ar fi decimate în cazul în care vor decide să aibă o astfel de abordare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel