Rușii au lovit din nou cu o rachetă Onyks un aerodrom de lângă Odesa, distrugând două drone Bayraktar aflate la sol

Ionel Copcea |
Data publicării:

Reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, general locotenent Igor Konashenkov, a anunțat, pe 20.06.2022, că Forțele Armate ale Federației Ruse au executat un atac cu o rachetă de croazieră Onyks asupra aerodromului Artsyz din Regiunea Odesa.

,,Echipajul unui complex de rachete de coastă Bastion a executat un atac cu o rachetă de croazieră Onyks asupra aerodromului Artsyz din Regiunea Odesa. În urma atacului, a fost distrusă o stație de conducere a dronelor Bayraktar TB2, precum și două aparate de zbor fără pilot de acest tip aflate la sol”, a menționat Konashenkov citat de agenția de presă Tass.

Potrivit precizărilor acestuia, apărarea antiaeriană rusă a doborât și un avion de vânătoare de tip MiG-29 aparținând Forțelor Aeriene ale Ucrainei, în raionul localității Apostolovo din Regiunea Dnepropetrovsk.

,,În total, de la începutul operației militare speciale au fost distruse: 208 avioane, 132 de elicoptere, 1.260 de drone, 345 de complexe de rachete, 3.696 de tancuri și alte mașini de luptă blindate, 576 de lansatoare multiple de proiectile reactive, 2.055 de instalații de artilerie și aruncătoare de mine, precum și 3.731 de unități de tehnică militară specială din dotarea Forțelor Armate ale Ucrainei”, a concluzionat Konashenkov.

Comentariul autorului: Complexele de rachete de coastă Bastion întrebuințate în conflictul din Ucraina aparțin Trupelor de Apărare de Coastă ale Flotei ruse din Marea Neagră, care dispun de trei divizioane de acest tip. Două dintre ele fac parte din compunerea Brigăzii 15 Rachete și Artilerie de Coastă - Sevastopol și unul din cea a Brigăzii 11 Rachete și Artilerie de Coastă - Anapa.

Deși complexele sunt destinate pentru distrugerea navelor de luptă, rachetele Onyks din dotarea acestora au fost adaptate și pentru lovirea țintelor terestre.

Probabil, militarii ruși întrebuințează în cadrul operației militare speciale din Ucraina rachetele de croazieră Onyks pentru diversificarea muniției, în scopul economisirii de rachete de croazieră cu bazare navală de tip Kalibr, care sunt rachetele de bază folosite împotriva elementelor de infrastructură de pe teritoriul Ucrainei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel